Banke

RAST plasmana POLJOPRIVREDI Kredi Agrikol banke

Kredi Agrikol banka pruža podršku sektoru poljoprivredne proizvodnje, koji čini oko 10 odsto domaćeg BDP-a i zapošljava gotovo petinu radno aktivnog stanovništva. Zabeležen je rast plasmana u poljoprivrednu proizvodnju od čak 20 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, dok činjenica da je nivo depozita u istom periodu dupliran govori da su domaći poljoprivrednici jasno prepoznali snagu i sigurnost Crédit Agricole banke, čiji tržišni udeo u navedenom segmentu iznosi više od 22 odsto.

 Kredi Agrikol Grupa nastala je pre više od jednog veka udruživanjem uspešnih zemljoradničkih zadruga u Francuskoj, dok danas posluje u 47 zemalja sa više od 52 miliona klijenata i predstavlja jednu od najsnažnijih finansijskih institucija na svetu.

„Kombinujući snagu i iskustvo sakupljeno na više različitih tržišta, sa modernim digitalnim načinom poslovanja, naša Banka se ističe pre svega individualnim pristupom svakom od svojih klijenata u svim momentima, a posebno kada im je to najpotrebnije. Imajući u vidu stratešku važnost poljoprivrede kao društvene grane, kao i značaj koji ona ima za razvoj celokupne domaće privrede, kroz samostalne projekte kao i programe subvencije koje realizujemo u saradnji sa Vladom Republike Srbije nastavićemo sveobuhvatno da podržavamo razvoj poljoprivrednih gazdinstava pružajući im svaki vid podrške, posebno u izazovnim vremenima, kao što je ovo u kome se naše društvo nalazi“ rekla je Marija Mitrović Marić, rukovodilac Divizije za poljoprivredno bankarstvo Kredi Agrikol Srbija.

Teme