Banke

Komercijalna banka ODOBRILA najviše SUBVENCIONISANIH KREDITA namenjenih poljoprivredi

Komercijalna banka je, prema najnovijim podacima, najuspešnija domaća banka u broju odobrenih i realizovanih subvencionisanih kredita namenjenih poljoprivredi. Više od 40 odsto u broju i 25 procenata u ukupnom iznosu svih odobrenih subvencionisanih agro kredita u Republici Srbiji u 2020. godini, realizovano je preko Komercijalne banke.

U okviru programa, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, za podršku registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za razvoj stočarstva, biljne proizvodnje, nabavku nove mehanizacije i opreme, a od ove godine i za finansiranje tekuće likvidnosti, od maja do jula odobreno je više od 2.700 kredita, u iznosu od preko 2,4 milijarde dinara, navodi se u saopštenju Komercijalne banke.

Fizičkim licima i preduzetnicima koji su nosioci poljoprivrednog gazdinstva na raspolaganju su krediti u pojedinačnom iznosu do šest miliona dinara, dok pravna lica i zemljoradničke zadruge imaju mogućnost da apliciraju za sredstva do 18 miliona dinara. 

Uz povoljne kamatne stope i rokove otplate, uz fleksibilna sredstva obezbeđenja, subvencionisani krediti su, kao i svake godine, izuzetna prilika da se unapredi poljoprivredna proizvodnja.

Komercijalna banka od 2008. godine podržava sve kategorije poljoprivrednih proizvođača na teritoriji cele Republike Srbije, zahvaljujući mreži od 203 ekspoziture i velikom broju specijalizovanih zaposlenih koji razumeju, prepoznaju potrebe i rešavaju sve zahteve poljoprivrednika.

Kreditnom ponudom pokriveni su svi segmenti finansiranja, od obrtnih sredstava do nabavke mehanizacije, izgradnje objekata, kupovine poljoprivrednog zemljišta i dr.

Teme