Banke

Specijalna ponuda za oročenu štednju u evrima ERSTE banke, kamatne stope do 1,8 odsto

Zorana Aleksić, direktorka Sektora prodaje za stanovništvo, mala preduzeća i preduzetnike u Erste Banci

Erste Banka je pripremila novu, specijalnu ponudu štednje u evrima za fizička lica, oročene na 20 meseci. Nominalna kamatna stopa jedinstvena je za sve klijente koji se odluče za ovu vrstu štednje, bez obzira na to da li su svoja primanja preneli u Erste Banku ili ne, a kreće se do 1,8 odsto u zavisnosti od iznosa uloga.


„U Erste Banci je broj oročenih depozita u prvoj polovini ove godine približan onom iz istog perioda prošle godine, što ukazuje na to da klijenti i u neizvesnoj situaciji prepoznaju značaj štednje. Štednja je uvek dobra odluka, a kao vid ostvarivanja finansijske sigurnosti posebno može biti važna u kriznom periodu, bilo da je njen cilj stvaranje fonda za nešto što nam je bitno ili jednostavno čuvanje i uvećanje vrednosti onog što imamo. Iz tog razloga smo pripremili specijalnu ponudu za postojeće i potencijalne klijente, po konkurentnim uslovima“, ističe Zorana Aleksić, direktorka Sektora prodaje za stanovništvo, mala preduzeća i preduzetnike u Erste Banci.

Depoziti od 10.000 do 49.999 evra mogu se oročiti uz godišnju nominalnu kamatnu stopu od 1,1 odsto, a za sredstva od 50.000 do 99.999 evra ona iznosi 1,5 odsto. Za iznose jednake ili veće od 100.000 evra kamatna stopa je 1,8 odsto.

„Kao sigurna i stabilna finansijska institucija, Erste Banka iza sebe ima više od dva veka tradicije štednje u Austriji, odnosno više od 155 godina tradicije u Srbiji, kao naslednica Novosadske štedionice“, naglašava Zorana Aleksić.

Uslovi u okviru ove ponude važe za nove uloge, a štednja se može ugovoriti u filijalama Erste Banke.

Teme