Foto: PKS
Info

PROGRAM „MOJA PRVA PLATA“ U kompaniji „SIROGOJNO“ iz Rupeljeve, stalno otvoren konkurs za posao

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež najavio je da će program „Moja prva plata“, koji će realizovati Vlada Srbije u saradnji sa komorom, startovati sledeće nedelje i da će „Sirogojno“ biti jedna od prvih kompanija koja će otvoriti vrata svoje fabrike mladim nezaposlenim srednjoškolcima i fakultetski obrazovanim ljudima.

Vlasnik i generalni direktor kompanije „Sirogojno“ čiju fabriku je u Rupeljevu kod Požege Čadež danas posetio, Rade Ljubojević, ocenio je da je reč o programu koji će podržati i privreda jer će uz pomoć države u vidu plate za te mlade ljude, poslodavci dobiti mogućnost da ih upoznaju, obuče i izaberu među njima najbolje, ali i nezaposleni koji će tako steći svoje prvo radno iskustvo i šansu da dobiju posao.

„Кompanija „Sirogojno“je od marta, u vreme pandemije, zaposlila 25 novih radnika, ima stalno otvoren konkurs i ubuduće, razvijajući svoj biznis, povećavaće broj zaposlenih. Iskoristićemo i šansu da kroz program „Moja prva plata“ dođemo do kvalitetnih mladih ljudi“, izjavio je Ljubojević i pozvao kolege privrednike da se pridruže.

Ljubojević je posebno naglasio podršku Privredne komore Srbije koja je u proteklim mesecima, tokom pandemije, bila veliki oslonac firmama i preduzetnicima u savladavanju i rešavanju problema s kojima su se suočavali u svakodnevnom poslovanju.

„I oni koji su možda ranije bili nepoverljivi, sada su se uverili u vrednost komore kao poslovne asocijacije i značaj pomoći koju nam je pružila u najtežim okolnostima“, rekao je Ljubojević.

Prva plata od dvadeset do 24 hiljade dinara

Privredna komora Srbije učestvovala je u kreiranju i aktivno će raditi i na realizaciji programa „Moja prva plata“, uverena da će doprineti smanjenju nezaposlenosti mladih, pomoći (biti koristan) kompanijama da dođu do kadrova kakvi su im potrebni, i nezaposlenima da, uz budžetsku podršku od 20, odnosno 24 hiljade dinara za prvu platu, uđu u kompanije, počnu da pišu svoj CV i steknu prvo iskustvo, čiji nedostak je bio i jedna od prepreka za zaposlenje.

Privredna komora, po rečima predsednika PКS, učestvovala je u kreiranju i aktivno će raditi i na realizaciji programa „Moja prva plata“, uverena da će doprineti smanjenju nezaposlenosti mladih, pomoći (biti koristan) kompanijama da dođu do kadrova kakvi su im potrebni, i nezaposlenima da, uz budžetsku podršku od 20, odnosno 24 hiljade dinara za prvu platu, uđu u kompanije, počnu da pišu svoj CV i steknu prvo iskustvo, čiji nedostak je bio i jedna od prepreka za zaposlenje.

„Кompanija „Sirogojno“ jedno je od najboljih mesta u kojima mlad čovek može početi svoju karijeru. Jer, ovo je jedna od naših najuspešnijih kompanija, najboljih u proizvodnji smrznutog i sušenog voća, prisutna na tržištima više od 40 zemalja sveta, firma koja je od januara do kraja jula izvezla proizvode vredne 22 miliona evra, zabeležila 35 odsto veći izvozni učinak nego prošle godine, radila punim kapacitetom i zapošljavala nove radnike“, istakao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, a navodi se u saopštenju.

Teme