Banke

ZA MIKRO I MALE FIRME Banka INTESA i VISA nude BESPLATAN e-komerc servis za prihvat plaćanja Visa karticama

Foto: Banka Inteza

Svim mikro i malim preduzećima koja žele da pokrenu onlajn biznis i svoje proizvode i usluge ponude kupcima putem interneta, Banka Intesa i Visa nude besplatan e-komerc servis za prihvat plaćanja Visa platnim karticama. Prvih 100 preduzeća koja podnesu zahtev za e-komerc servis Banke Inteze, dobiće besplatno kreiranje i održavanje internet prodajnog mesta tokom prvih šest meseci korišćenja usluge.

U istom periodu, klijenti neće plaćati mesečno održavanje e-komerc servisa, a biće im omogućeni i posebni uslovi za prihvat Visa platnih kartica. Nakon tri meseca korišćenja e-komerc platforme, trgovci će moći da uključe prihvat plaćanja i drugim karticama.

Potrebe trgovaca i promene navike potrošača – onlajn trgovanje

„Iako internet trgovina u Srbiji već duži niz godina beleži trend organskog rasta, globalna pandemija podstakla je mnoga preduzeća da ubrzaju razvoj svog onlajn biznisa, smanje troškove poslovanja i pronađu novi put do kupaca. Prateći potrebe trgovaca u izmenjenim tržišnim okolnostima, ali i promene u navikama potrošača koji se sve više opredeljuju za internet kupovinu, želimo da pružimo dodatnu podršku ubrzanom razvoju onlajn trgovine i ukupnom privrednom oporavku naše zemlje“, izjavio je Darko Popović, član Izvršnog odbora Banke Inteza.

Alati za rast i razvoj

„Mala i srednja preduzeća su temelj svake privrede i zapošljavaju veliki broj ljudi, te je važno da što pre stanu na noge i povrate deo izgubljenog prihoda. Kako bismo im pomogli na tom putu, pokrenuli smo inicijativu sa Bankom Intezom i pružili smo preduzetnicima priliku da pokrenu onlajn biznis i svoje proizvode i usluge ponude putem interneta. Naša misija je da omogućimo pojedincima, privredi i ekonomijama da rastu i da se razvijaju, a ovom inicijativom pružamo im alate za takav poduhvat“, rekao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Banka Inteza vodeća u segmentu e-komerca

Banka Inteza je vodeća banka u segmentu e-komerc poslovanja na tržištu Srbije.
E-komerc platformu Banke Inteze koristi preko 800 trgovaca koji su u prvoj polovini 2020. godine putem elektronske trgovine ostvarili promet u vrednosti od 9,8 milijarde dinara i 3,1 miliona transakcija. To predstavlja rast od 49 odsto u visini prometa i 78 odsto u broju transakcija u odnosu na isti period prethodne godine, navodi se u saopštenju banke.

Teme