Društveno odgovorno poslovanje Info

DRUŠTVENA ODGOVORNOST I SOLIDARNOST Donacija IMLEKA ustanovama za NEZBRINUTU decu

Usled još uvek aktuelne pandemije korona virusa, kompanija Imlek je uz podršku Grada Beograda i Sekretarijata za socijalnu zaštitu, odlučila da ove godine obraduje školarce koji borave u ustanovama za nezbrinutu decu, na nešto drugačiji način, u skladu sa trenutnom situacijom.

Pored Moja Kravica poklon paketića, školarci su od Imleka dobili televizore, zahvaljujući kojima će im biti olakšano praćenje onlajn nastave tokom školske godine. U skladu sa svojom društveno odgovornom ulogom i tradicijom da inicira i pomaže različite aktivnosti koje će najmlađima obezbediti lepše i zdravije odrastanje, Imlek je odlučio da školarcima iz Prihvatilišta za decu u Beogradu, kao i Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, ulepša, ali i olakša početak školske godine, koji će ove godine biti izmenjen, zbog aktuelne situacije sa pandemijom.


„Tradicionalna akcija povodom početka školske godine, ove godine je realizovana u nešto drugačijem obliku, jer smo svesni da je zbog situacije sa korona virusom školarcima sada najpotrebnije da neometano prate onlajn nastavu. U skladu sa tim smo, domovima za nezbrinutu decu širom Srbije, pored Moja Kravica mlečnih paketića, donirali i televizore, kako bismo im ulepšali i olakšali đačko doba. Već je dobro poznato da posebnu pažnju posvećujemo društveno odgovornim aktivnostima, koje se pre svega ogledaju u podršci najmlađima, njihovom pravilnom razvoju i srećnom odrastanju, a ova akcija predstavlja samo još jednu u nizu mnogobrojnih koje smo do sada realizovali i koje imamo u planu za naredni period“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

Za najmlađe i najugroženije: Nataša Stanisavljević i Marija Malović

U ime Grada Beograda, koji je osnivač ove ustanove socijalne zaštite, Sekretarijata za socijalnu zaštitu i u svoje lično ime Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu, zahvalila se kompaniji Imlek na donaciji. Ona je istakla da je ova humanitarna akcija od velikog značaja za sve, jer time i tokom ovih vanrednih okolnosti pruža dodatna podrška deci iz najosetljivijih kategorija.

„Na ovaj način pokazujemo kako može da izgleda saradnja Grada Beograda i društveno-odgovornih kompanija. Briga o deci, o njihovim pravim i apotrebama jedan je od prioriteta Grada Beograda. Trudićemo se da i dalje pružamo pomoć i finansijsku podršku našim ustanova u cilju obezbeđivanja što kvalitetnijih uslova za boravak i rad sa decom. U skladu sa tim , Grad će nastojati da na najadekvatniji način odgovori na potrebe dece i mladih iz ovihosetljivih kategorija, jer se upravo uspeh i razvijenost jednog društva ogleda u njegovom odnosu prema najmlađoj i najstarijoj populaciji“, istakla je Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnuzaštitu i pozvala i ostale društveno odgovorne kompanije da slede ovaj primer i da svojim donacijama doprinesu unapređenju kvaliteta života socijalno ugroženih građana Beograda, navodi se u saopštenju.

Teme