Banke

MOBI BANKA Pola miliona korisnika u šestoj godini poslovanja

Sonja Stefanović (levo) i Marija Popović (desno)

Mobi Banka otvorila je pola milioniti tekući račun, čime je još jednom potvrdila da je jedna od najbrže rastućih mobilnih i onlajn banaka u regionu. U šestoj godini poslovanja banke, ubrzani rast dolazi kao rezultat još bolje saradnje sa Telenorom, sa kojim pored zajedničke vizije, dele i istog vlasnika – PPF grupu, jednog od vodećih evropskih investitora u oblasti telekomunikacija i bankarstva.

„Mobi Banka i Telenor povezani su još čvršće kao deo iste porodice. Istovremeno, mi smo deo mnogo porodica u Srbiji i zbog svih njih, naša parola je – nema stajanja u ostvarenju vizije humanog i boljeg bankarstva“, rekla je Marija Popović, predsednica izvršnog odbora Mobi Banke.


Popović je naglasila da rast Banke, tržišta, ali i sigurnost finansijskog sistema i građana ne bi bila moguća bez Narodne banke Srbije, koja iz godine u godinu podiže lestvicu u inovativnosti i otvorenosti među centralnim banakama iz celog sveta.

„Današnjih pola miliona koje proslavljamo nije samo broj tekućih računa već pola miliona građana Srbije koji su se opredelili za bankarstvo nove generacije, kreirano za korisnika i njegove potrebe. Zbog svih njih, i onih koji tek dolaze, u daljem radu bićemo pouzdan partner Narodne banke i nalazićemo načine kako da kompleksne bankarske poslove pretvaramo u jednostavna rešenja“, dodala je predsednica izvršnog odbora.


Jubilarni, pola milioniti korisnik je Sonja Stefanović, prosvetna radnica iz Pirota, koja je ovom prilikom na poklon dobila Samsung S10+ i godinu dana besplatnog korišćenja viševalutnog Progresiv računa, koji omogućava niz usluga uz povoljne naknade.

„Moja cela porodica je u Telenoru od kako je Telenor u Srbiji. Nedavno sam čula za kampanju Sjajan spoj i došla da otvorim račun u Banci kako bih iskoristila sve benefite koje zajedno pružaju Banka i Telenor. Prijatno ste me iznenadili ovim poklonima i radujem se da iskoristim sve funckionalnosti Banke, koju ću vrlo rado preporučiti i svojim prijateljima“, izjavila je korisnica.

Prateći dinamičan rast broja klijenata, Mobi Banka je u 2019. godini uvećala svoj kapital preko dva puta, u poređenju sa prethodnom godinom, i u društvu najboljih u 2020. nastavlja sa inovacijama i transformacijom bankarstva. Od osnivanja u Mobi Banci izvršeno je preko 50 miliona transakcija, od čega skoro 35 miliona plaćanja karticama, 6,5 miliona na bankomatima u dinarima i evrima, plaćeno je
gotovo 1,6 miliona računa na klik, a bezgotovinski prenos novca na broj telefona ili imejl realizovan je preko 2,6 miliona puta, navodi se u saopštenju.

Teme