Osiguranje

Trend RASTA Triglav osiguranja

Foto: Promo

Grupa Triglav u prvoj polovini godine bez obzira na zahtevne uslove zbog pandemije poslovala je profitabilno i sigurno. Postigla je rast premije na većini svojih tržišta i u sva tri segmenta osiguranja i obračunala sedam posto više konsolidirane bruto premije osiguranja (673,4 miliona evra) nego prošle godine u istom periodu.

Triglav osiguranje Beograd je u prvih šest meseci ove godine imalo rast ukupne fakturisane premije od 13 odsto (obračunato u evrima), u odnosu na isti period prošle godine, a kombinovani količnik neživotnih osiguranja kao dominantne grupe poslova znatno se poboljšao (za 11,6 procentna poena) u odnosu na isti period prethodne godine i iznosi 84,4 odsti. Ukupna fakturisana premija iskazana u evrima zabeležila je rast od 10 odsto u segmentu neživotnih osiguranja i 53 odsto u segmentu životnih osiguranja.

Prema poslednjim javno objavljenim podacima o tržišnom učešću za prvi kvartal 2020 Triglav osiguranje Beograd učestvovalo je sa 7,3 odsto (rast od 0,6 procentna poena), pa društvo održava stabilnu petu poziciju na tržistu osiguranja u Republici Srbiji. Triglav osiguranje Beograd nastavlja sa sprovođenjem planirane strategije razvoja i rasta uzimajući u obzir sve predviđene prilike koje mogu da budu do kraja godine.

„Triglav osiguranje Beograd ima dobre rezultate usprkos izmenjenim uslovima života i rada na globalnom nivou izazvanom pandemijom. Ono na čemu smo intezivno radili je razvoj digitalnih rešenja za klijente odnosno, online plaćanje premije koje smo uspešno plasirali tokom drugog kvartala. U narednom periodu nastavljamo sa razvijanjem proizvoda za građanstvo iz domena osiguranja imovine“, izjavio je Dragan Marković, predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Teme