Info

„Natura 2000 u kadru“ Pošaljite FOTOGRAFIJE zanimljivih trenutaka u PRIRODI i konkurišite za vredne NAGRADE

Foto: Promo

Ukoliko ste ljubitelj prirode i borite se za njeno očuvanje – ovo je pravo mesto za Vas! Ako volite fotografiju i uživate u slikanju zanimljivih trenutaka u prirodi – nećete pogrešiti! Ukoliko ste od onih koji brinu o zaštiti prirode i retkih bilnjnih i životinjskih vrsta – Vas tražimo! Pozivamo Vas da učestvujete na eko foto-konkursu „Natura 2000 u kadru“ koji počinje danas i traje do 27. novembra. Ovde se možete prijaviti. Ovde se možete prijaviti.

Fokusirajte se na prirodu i osvojite vredne nagrade. Prva nagrada je u iznosu od 60.000 dinara, druga 45.000 dinara, a treća 35.000 dinara.

Broj poslatih fotografija nije ograničen, a pravo učešća imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji prihvate i ispune sve uslove i zahteve propisane Pravilnikom. Da bi se izbegao potencijalni sukob interesa, na foto-konkursu ne mogu učestvovati organizatori foto-konkursa – zaposleni u Energetskom portalu i stručnjaci angažovani na projektu EU za Naturu 2000 u Srbiji.


„Naša je namera da pokažemo važnost očuvanja biodiverziteta u Srbiji, a istovremeno i da prikažemo leote naše prirode i raznovrsnost pejzaža u okviru mreže Natura 2000. Teme na koje treba da se fokusirate su: priroda (nacionalni parkovi, prirodne lepote, biljni i životinjski svet, vodni resursi) i održivost ljudskih aktivnosti u zaštićenim područjima, održiva poljoprivreda, održivi turizam i druge komercijalne aktivnosti“, navodi se u saopštenju.


Pristigle radove svake nedelje ocenjivaće naš stručni žiri u sastavu: Vođa projektnog tima EU za Naturu 2000 u Srbiji Ana Injigo, projektni menadžer u Delegaciji EU u Srbiji Antoan Avinjon, koordinator projekta u Ministarstvu zaštite životne sredine Snežana Prokić, fotograf Bojan Džodan, multimedijalna umetnica Mina Radović i urednica Energetskog portala Nevena Đukić.
Najbolje fotografije pristigle tokom nedelje objavljivaćemo na našem sajtu. Foto-konkurs zajednički organizuju Energetski portal i EU projekat Natura 2000. Mreža Natura 2000 je mreža zaštićenih područja u svim evropskim zemljama koja ima za cilj da se sačuvaju
najvrednije vrste i staništa.

Teme