Voćarstvo i vinogradarstvo

Veliki ŠAMPIONSKI pehari Novosadskog sajma Vinariji „Grabak“ iz Vrnjačke Banje, Vinariji „Nikad nije kasno“ iz Beograda i Vinariji „Ilić – Nijemčević“ Bikić Do

Vina vinarije "Grabak" Foto: Promo

Tokom avgusta i septembra pred komisijama Novosadskog sajma našla su se vina i jaka alkoholna pića, a poznati su i  najbolji među „Najboljima u 2020“.

Veliki svetski uspeh

Vinarija „Grabak“, Vrnjačka Banja, nagrađena je Velikim šampionskim peharom za vrlo visok kvalitet ocenjenih belih, roze i crvenih vina.

Kako za Plodnu zemlju kaže Miloš Jovanović, vlasnik Vinarije „Grabak“, lepe vesti o potvrdi kvaliteta vina „Grabak“ osim iz Srbije stigle su i iz Londona.

„Vivak Prokupac iz 2017 godine osvojio fantastičnih 95 bodova i zlatnu medalju na upravo održanom takmičenju „Decanter“ u Londonu! Vino od 100 odsto Prokupca, za nas i Srbiju neverovatan uspeh, za jednu skoro nepoznatu sortu u Evropi. Takođe naše vino Siva Vrana – Cabernet Sauvignon osvojilo je bronzanu medalju“, ističe Miloš Jovanović.

Pehari Novosadskog sajma će krasiti vitrine beogradske Vinarije „Nikad nije kasno“ – osvojen za vrhunski kvalitet ocenjenih belih i crvenih vina, a Vinarije „Ilić – Nijemčević“, Bikić Do za izuzetan kvalitet ocenjenih belih vina.

Za vrlo visok kvalitet velikog broja ocenjenih uzoraka voćnih rakija Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma pripao je Slobodanu Seniću iz Viševca, Opština Rača. Peharima Novosadskog sajma nagrađeni su Destilerija „Rajin“, Banatsko Novo Selo za visok kvalitet širokog asortimana voćnih rakija, „Destilerija Pigmalion, Eko plantaže Tamnjanica“, Bela Palanka – za vrlo visok kvalitet asortimana voćnih rakija i likera i kruševački „Šmek 037“ – za visok kvalitet ocenjenih voćnih rakija i rakije od grožđa.

Među onima koji su na vrednovanje ponudili i vina i jaka alkoholna pića najbolja su bila beogradska „Patrijaršijska dobra“ te su Velikim šampionskim peharom nagrađena za vrlo visok kvalitet veoma širokog asortimana voćnih rakija, vina, specijalnih rakija i likera. U istoj kategoriji, vrhunskim priznanjem Peharom Novosadskog sajma nagrađena je „Vinska kuća Milinčić“, Aleksandrovac za vrlo visok kvalitet ocenjenih uzoraka jakih alkoholnih pića i vina.

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda na Novosadskom sajmu nastavlja se tokom septembra, najavljuju u Navosadskom sajmu.

Teme