Humanost Info

HUMANITARNI turnir u tenisu za obolele od leukemije

U septembru, mesecu borbe protiv malignih oboljenja krvi – Udruženje obolelih od leukemije LEUKA i Rotary club Stari Grad organizuju humanitarni turnir u tenisu. Humanitarni turnir održava se u nedelju 27. septembra od 14 časova na terenima teniskog kluba Topaco u Starom Košutnjaku u Beogradu.

Kotizacija za učesnike iznosi 3.000 dinara, a sva prikupljena sredstva namenjena su za podršku obolelima od leukemije i udruženju Leuka. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na rotarybgd.starigrad@gmail.com ili na telefon +381 64 111 2677 i time uzmu učešće u ovoj humanitarnoj akciji.

Najavljujući humantiranu akciju, predsednik udruženja „Leuka“ Predrag Slijepčević napominje da je leukemija teška maligna bolest, sa vrlo neizvesnim prognozama, dok je lečenje dugotrajno, skupo i praćeno ozbiljnim komplikacijama.

„Poslednjih godina hronična mijelodina leukemija dosta je dobro pokrivena terapijama i dijagnostikom. Međutim kod akutne mijeloidne leukemije nedostaju nam savremene terapije koje su registrovane u Srbiji, ali na žalost još uvek nisu dostupne pacijentima. Takođe, bolnicama pored kadrovskih, nedostaju i smeštajni kapaciteti, s obzirom da sterilni blokovi postoje samo u transplatacionim centrima. Humanitarni turnir ima za cilj prikupljanje sredstava za pomoć našim članovima, ali i da podigne svest o važnosti dobrovoljnog davanja trombocita i doniranja matičnih ćelija za obolele. Do sada se za turnir prijavilo više od 20 učesnika, očekujemo da pored humanitarnog, akcija ima i edukativno-informativni karakter, a pobedniku će pehar uručiti naša proslavljena teniserka Bojana Jovanovski”, ističe Predrag Slijepčević, a navodi se u saopštenju.

Teme