Osiguranje

Putno osiguranje „DUNAV OSIGURANJA“ koje uključuje i rizik od COVID-19 od 1. OKTOBRA

Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije "Dunav osiguranja"

Kompanija „Dunav osiguranje“ prva će na tržištu Srbije od 1. oktobra za sve destinacije u svetu ponuditi polisu putnog osiguranja koja uključuje i rizik od COVID-19, a polisa će biti bez vremenskog ograničenja za povratak, najavila je predsednica Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“ Ivana Soković.

„Kompanija ‘Dunav osiguranje’ je u jeku pandemije od virusa Korona uz polisu putničkog zdravstvenog osiguranja za naše osiguranike obezbedila i pokriće od koronavirusa, odnosno od COVID-19. U tom trenutku obezbedili smo pokriće za sve zemlje Evrope, Rusiju, Tursku i Ujedinjenje Arapske Emirate. Zbog potreba naših osiguranika od 1. oktobra uvodimo pokriće za COVID-19 za ceo svet“, rekla je Soković.
Dodala je da Kompanija „Dunav osiguranje“ savetuje građane i osiguranike da, ukoliko nije neophodno, ne putuju u područja koja imaju visoku stopu pandemije. „Ipak, s druge strane, obezbedili smo kompletno pokriće čak do sume od 35.000 evra ukoliko se ostvari bilo koji rizik, uključujući i COVID- 19“, istakla je Soković.

Polise moguće kupiti i onlajn

Polise se mogu kupiti na svim prodajnim mestima „Dunav osiguranja“ i onlajn, preko sajta, gde je obezbeđeno 15 procenata popusta.
Za sedam dana boravka u inostranstvu polisa putničkog osiguranja sa pokrivenim rizikom od kovida košta oko 1.200 dinara, a cena zavisi i od zemlje u koju se putuje.
Od početka godine više od 72.000 građana koji su putovali u inostranstvo zaključili su sa „Dunavom“ polisu putnog osiguranja, a od toga se 70 posto njih odlučilo i za osiguranje od finansijskih troškova u slučaju obolevanja od COVIDA-19. „Dunav osiguranju“ podneto je oko 5,4 hiljade odštetnih zahteva, a isplaćeno je više od 100 miliona dinara odštete.

Polisa putnih osiguranja – zdravstvena knjižica u inostranstvu

Marija Stojanović iz Užica pre putovanja u Tursku uplatila je dopunsko putničko zdravstveno osiguranje za kovid koje joj je pomoglo jer se ispostavilo da je u Turskoj bila pozitivna na testu.

Marija Stojanović, osiguranica „Dunav osiguranja“


„Morala sam neodložno u toku pandemije za Tursku, uzeli smo polisu putničkog zdravstvenog kod „Dunav osiguranja“ koja pokriva i COVID-19, što nam je bilo jako bitno. Testirana sam po sletanju u Tursku i utvrđeno je da sam pozitivna. Odmah su me hospitalizovali i ostala sam da ležim u bolnici jer kao stranac apsolutno nigde nisam mogla da krenem“, izjavila je ona.


Kaže da je ka Srbiji mogla da krene tek pošto je dobila prvi negativan rezultat testa i ukazuje na to da su troškovi lečenja bili jako veliki.

„Dunav“ je opravdao moje poverenje

„Ali moje troškove snosilo je „Dunav osiguranje“, i to za polisu koja me je koštala oko 1.300 dinara. Po povratku u Srbiju u najkraćem mogućem roku, možda je prošlo dva-tri dana, meni je šteta bila nadoknađena i sve je bilo OK“, rekla je Stojanović.
Dodala je da joj je „Dunav osiguranje“ u roku od 2-3 dana platilo apsolutno sve troškove lečenja u Turskoj.
„Moja poruka svima je da apsolutno treba da se uzme polisa putničkog zdravstvenog osiguranja koja košta 1.300 dinara, jer apsolutno ne znate šta sve može da se dogodi“, rekla je Stojanović i istakla da se kod „Dunava“ osigurala jer je godinama njihov osiguranik i u njih ima poverenje.

Teme