Foto: Promo
Banke Društveno odgovorno poslovanje

EUROBANKA obezbedila računarsku opremu za Ekonomsku školu „Đuka Dinić“ u Leskovcu

Četvrta donacija u okviru projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ Eurobanke realizovana je u Ekonomskoj školi „Đuka Dinić“ u Leskovcu. Škola je zahvaljujući donaciji računarske opreme i projektora dobila modernizovani kabinet, a sredstva su obezbeđena od transakcija izvršenih humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“. Nova oprema naročito će koristiti u daljem stručnom usavršavanju đacima obrazovnog profila Službenik u bankarstvu i osiguranju.

„Veoma mi je drago što i u ovim izazovnim vremenima nastavljamo sa društveno odgovornim projektom „Škola kao nacrtana za Vas“, koji realizujemo uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i velikog broja klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Veliko srce“. Raduje nas što je Ekonomska škola „Đuka Dinić” u Leskovcu dobila nov i moderno opremljen kabinet u kojem će učenici, budući bankarski službenici, moći da rade u realnim programima, kao u pravoj banci. Do sada smo u projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ uložili više od 4,2 miliona dinara i u narednom periodu nastavljamo sa njegovom realizacijom“, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke.

Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobanke

Značaj donacija Eurobanke obrazovnim ustanovama prepoznat je i od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a zahvalnost u ime Ministarstva iskazao je dr Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih:


„Vreme je svetske krize koje iziskuje da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnloškog razvoja obrati pažnju na ovakve kompanije kao što je Eurobanka, koja pomaže obrazovnim ustanovama u Republici Srbiji. Mi smo zahvalni svima onima koji vide da je ulaganje u obrazovanje nešto što je trajna dobit za čitavo društvo i zbog toga podržavamo ovakve projekte. Pohvalio bih i ekonomske škole koje su fokus grupa Eurobanke, što su sa svojim timovima napravile različite vrste projekata prema potrebama svojih škola, a što je Eurobanka odredila koji su to prioriteti i odgovorila na potrebe škola. Mi već treću godinu sarađujemo sa Eurobankom i do sada smo opremili četiri škole. Ovo je dobar primer društvene odgovornosti jedne velike kompanije i nadam se da će uspešnost realizacije ovih projekata govoriti o kvalitetu učenika koji završavaju ekonomske škole i da će na tržištu oni mnogo brže i jednostavnije naći posao, nego što je to bilo do sada”, naveo je dr Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih.

O vrednosti donacije Eurobank za ovu obrazovnu ustanovu govori i direktor škole Tanja Petković, koja kaže da je Banka uvidela značaj i potrebu za osavremenjivanjem nastavnog procesa i istakla:
„Zahvaljujući donaciji, učenicima naše škole omogućeno je da steknu neophodne kompetencije i veštine za obavljanje bankarskih poslova sa fizičkim i pravnim licima. Nova računarska oprema zbog manje buke i zračenja u kabinetu pozitivno će uticati na zdravlje učenika i zaposlenih, jer se veliki deo nastavnog procesa odvija u kabinetu. Predavanja zaposlenih iz Eurobanke dodatno će motivisati učenike da se na što bolji način pripreme za svoje buduće zanimanje. U ime učenika, zaposlenih i svoje lično ime, zahvaljujemo Eurobanci što je i Ekonomska škola „Đuka Dinić“ iz Leskovca kroz projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ dobila učionicu po meri učenika“, izjavila je Tanja Petković, direktor škole.

O Projektu „Škola kao nacrtana za Vas“


Eurobanka je 2018. godine započela svoj samostalni projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ u okviru kojeg je opremila kabinet za statistiku i računovodstvo Prve ekonomske škole u Beogradu i obezbedila opremu za elektronsku jezičku laboratoriju sa digitalnom bibliotekom Ekonomskoj školi „Stana Milanović” iz Šapca. Treća donacija realizovana je u Subotici, zahvaljujući kojoj je učenicima Ekonomske srednje+ škole „Bosa Milićević“ na raspolaganju modernizovani kabinet virtuelne banke. Pored donacija neophodne računarske opreme, projekat ima još jednu važnu komponentu – kroz predavanja zaposlenih iz Eurobanke i stručnu praksu učenici srednjih ekonomskih škola stiču nova teorijska i praktična znanja o bankarstvu.


MasterCard kartica „Eurobank Veliko srce“ je standardna kreditna kartica, koja ima dodatnu humanitarnu vrednost, čiji je vizuelni dentitet kreirala učenica srednje Umetničke škole iz Niša. Svaki put kada ovom karticom nešto platite ili podignete novac na bankomatu, Banka odvaja određeni deo sredstava od prihoda i usmerava ih u srednje škole širom Srbije. Ta sredstva namenjena su za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta. Kontinuiranim korišćenjem Eurobank Veliko srce kreditne kartice doprinosimo važnom humanom cilju – opremanju i modernizaciji srednjih škola u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Teme