Info

Idućeg meseca video BLOKČEJN samit Srbije i UAE Saradnja Privredne komore Srbije i Privredne komore Dubaija

Foto: PKS

Prisustvo na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) više od 20 kompanija iz Srbije u oblasti informacionih tehnologija, različitih sektora proizvodnje, trgovine i usluga, sve veći broj srpskih proizvoda u maloprodajnim objektima, intenzivnija saradnja i povezivanje poslovnih zajednica uprkos pandemiji Kovid -19, kao i stavljanje naše zemlje na listu preporučenih destinacija, obeležili su prvu godinu rada Kancelarije Privredne komore Srbije (PKS) u Dubaiju.

„Rezultat aktivnosti jeste i ključna uloga u organizaciji video Blokčejn samita Srbije i UAE, koji će u saradnji sa Privrednom komorom Dubaija biti održan narednog meseca uz učešće velikog broja kompanija i eksperata dve zemlje i Indije. Cilj nam je da ovaj samit bude prvi korak u povezivanju budućih poslovnih partnera, kao i da unapredimo saradnju kompanija u inovativnim i brzorastućim tehnologijama i sektorima“, rekao je Marko Selaković, šef Kancelarije PKS u Dubaiju.

„Ni u vreme pandemije koronavirusa nismo stali, učestvovali smo u obnavljanju aviosaobraćaja između Srbije i UAE, bili smo podrška našim građanima i privrednicima u najtežim trenucima, pružali im informacije važne za uspešno poslovanje“, dodao je on.

Zahvaljujući sporazumu sa Savetom slobodnih zona Dubaija i Lukom Abu Dabi i sporazumima koje je krajem oktobra 2019. godine potpisao predsednik PKS Marko Čadež, kompanijama iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana omogućeno je brzo otvaranje firmi u slobodnim zonama, kao i niz drugih povlastica.

„Uspostavili smo kvalitetnu komunikaciju i partnersku saradnju sa više privrednih komora, asocijacija i trgovinskih predstavništava, radili na unapređenju prepoznatljivosti i imidža Srbije u Emiratima“, podsetio je Selaković. U planu je, po njegovim  rečima, dalje jačanje spoljnotrgovinske saradnje, još veće prisustvo robe i usluga na tržištu Emirata, unapređenje partnerstva i poslovnog povezivanja, ne samo u domenima poljoprivrede, trgovine, i turizma, već i u oblastima inovacija i novih tehnologija. 

Teme