Info

OTVOREN konkurs za izbor EY PREDUZETNIK GODINE, nominacije do 20 novembra

Revizorsko – konsultantska kompanija EY otvorila deveti po redu konkurs za program EY Preduzetnik godineTM koji će trajati do 20. novembra 2020. godine. Program EY Preduzetnik godineTM na globalnom nivou postoji više od 30 godina, a u Republici Srbiji prvi put je realizovan 2012. godine. Tokom proteklih osam godina realizacije programa, više od 200 preduzetnika borilo se za titule u dve potkategorije – EY Inovativni Preduzetnik godineTM i EY Brzorastući Preduzetnik godineTM, kao i za prestižno priznanje EY Preduzetnik godineTM u Srbiji.

Program koji organizujemo sa dugom tradicijom pružio nam je priliku da se upoznamo sa neverovatnim poslovanjem domaćih preduzetnika koji neprestano dokazuju koliko je istinski jak preduzetnički duh u našoj zemlji. Tradicionalno, pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godineTM u junu 2021. godine. Kao i svih prethodnih godina, program su podržali Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija, navodi se u saopštenju.

„Preduzetništvo, kao najagilniji deo privrede, još jednom je pokazalo da može da se izbori sa velikim izazovima, čak i situacijama neizvesnim za poslovanje na globalnom tržištu sa kojim smo se suočili ove godine. Zbog toga, još čvršće verujemo u snagu domaćeg preduzetništva i smatramo da je naš rad na afirmaciji preduzetnika kroz program EY Preduzetnik godineTM pravi doprinos promovisanju uspeha domaćeg preduzetništva. Verujem da će i ova godina iznedriti kvalitetne kandidate koje ćemo sa velikim zadovoljstvom istaći i na globalnoj preduzetničkoj sceni.“, izjavio je Ivan Rakić, Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2020 odlučivaće nezavisni žiri (sastavljen od drugih preduzetnika koji posluju u Srbiji), a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet. Učešće u programu EY Preduzetnik godine ne podrazumeva bilo kakve troškove ili obaveze kandidata/kandidatkinja.

Učešćem u programu EY Preduzetnik godineTM najbolji preduzetnici u Srbiji imaju priliku da povećaju mrežu poznanstava i izgrade veze kako sa lokalnim tako i sa globalnim liderima u preduzetništvu. Na sajtu kompanije EY https://www.ey.com/sr_rs/entrepreneur-of-the-year/serbian nalaze se sve informacije o prijavi i učešću u programu EY Preduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga prijave su moguće i na online aplikaciji https://eoy.ey.com na kojoj je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje.

Više informacija o programu EY Preduzetnik godineTM možete dobiti na https://eoy.ey.com gde možete naći i prijavni formular, navodi se u saopštenju.

Teme