Inovacije

POBEDNIK ovogodišnjeg DELTA Biznis Inkubatora – TIM Farma Inova

Delta Biznis Inkubator
Foto: Promo

Tim Farma Inova, sa proizvodom Stabilizator silaže – inovativno pakovanje i aditivi za silažu, ovogodišnji je pobednik Delta Biznis Inkubatora. Na piču za investiciju na kome je pet odabranih timova predstavilo svoje ideje, Farma Inova je dobila najveći broj poena trinaestočlane stručne komisije i time se kandidovala da dobije finansijsku podršku za realizaciju svoje biznis ideje.

Treći Delta Biznis Inkubator počeo je konkursom na koji je prijavljeno 57 startap projekata. Kroz više krugova selekcije odabrano je 5 timova koji su ušli u program i prošli tromesečni period inkubacije. Sa njima su radili stručnjaci iz Delta Holdinga i partnerskih kompanija, kao i eksterni saradnici koji su se ove godine priključili programu: Comtrade, PwC Srbija, ICT Hub, Fresh Agriculture Technologies, Miša Lukić, Dejan Tešić, Ognjen Radić i Mark Filips.


„Ovogodišnji program se od prethodnih razlikovao po tome što su gotovo sve aktivnosti tokom perioda inkubacije realizovane onlajn. Najveća izmena odnosi se uvećanje mentorskog tima zahvaljujući partnerskim kompanijama i eksternim saradnicima, a što je omogućilo timovima sa biznis idejama iz svih oblasti poslovanja da konkurišu za program. Kvalitet predloženih projekata pokazuje da startap scena u Srbiji napreduje i da i te kako ima poslovnih ideja koje vredi podržati“, kaže Nadica Milanović, menadžer projekta Delta Biznis Inkubator.


U poslednjoj fazi programa na piču za investiciju, osim Farma Inove, učestvovali su i tim Kerber Games sa društvenom igrom Final Challenge, Petguards sa platformom za čuvanje kućnih ljubimaca, Kredium koji ima platformu za planiranje stambenih kredita i Mejn sa e-commerce platformom.
Sa ovim timovima, zainteresovani investitori nastaviće pregovore na temu potencijalne saradnje i daljeg razvoja njihovih biznis ideja, navodi se u saopštenju.

Teme