Foto: Promo
Banke

INOVATIVNO Kompanija Visa omogućila Tap To Phone uslugu na više od 15 tržišta

Kompanija Visa od uvela je Tap To Phone uslugu na više od 15 novih tržišta, što će pomoći milionima prodavaca da brzo i jednostavno primene beskontaktna plaćanja i na taj način olakšaju proces kupovine potrošačima. Tap to Phone tehnologija pretvara Android pametne telefone i tablete nove generacije u beskontaktne prodajne terminale i predstavlja priliku za 180 mikro i malih preduzeća širom sveta da pristupe digitalnoj ekonomiji, spreče gubitke u prodaji i poboljšaju tokove novca. Čak dve milijarde Android uređaja širom sveta mogli bi se transformisati u uređaje pomoću kojih mogu da se primaju plaćanja.


Uostalom, svet se usled pandemije koronavirusa okreće digitalnim rešenjima, i sve više se uvode jednostavne mobilne aplikacije koje donose sigurnost, brzinu i jednostavnost. Taj trend nailazi na izuzetan odziv. O tome govori podatak da je tokom prošle godine broj prodavaca koji koriste Tap to Phone porastao za čak 200 odsto, i sada je u funkciji u brojnim zemljama širom
Evrope, Bliskog Istoka, Afrike, Azije, Pacifika i Južne Amerike.


Prema nedavnom istraživanju ove kompanije, skoro polovina potrošača istakla je da ne bi kupovala u prodavnici gde je jedina opcija plaćanje koje zahteva kontakt sa kasirom, te je za preduzeća sve važnije da prihvate inovativne metode.


„Pre samo pet godina, Visa je omogućila bilo kojem IoT ili mobilnom uređaju da vrši plaćanja, a danas većini tih istih uređaja omogućavamo da prihvate i Visa Tap to Phone uslugu. Širom sveta milijarde telefona mogu da koriste ovu tehnologiju, a prilike koje dolaze sa njihovim izborom za prihvatanje plaćanja su ogromne“,
rekla je Meri Kaj Bouman, globalna direktorka rešenja za kupce i prodavce kompanije Visa.


Tap to Phone tehnologija ima brojne prednosti – preduzeća koja pružaju usluge ne moraju da poseduju poseban POS uređaj, a transakcije se obavljaju brzo i bez dodira, te se smanjuju redovi na kasi i eliminiše upotreba gotovine, što je posebno važno za poštovanje mera fizičkog distanciranja.

Tap to Phone: Kako funkcioniše?


Prodavci preuzimaju aplikaciju, koju podržava njihov prihvatilac, a nakon registracije i izbora banke koja učestvuje, prodavci mogu da počnu da prihvataju beskontaktno plaćanje za samo nekoliko minuta. Tap to Phone nadovezuje se na sigurnost transakcije EMV čipa, u kojoj svaka transakcija sadrži dinamički kriptogram koji se ne može ponovo koristiti. Da biste saznali više o tome kako Tap to Phone funkcioniše, video demonstracija je dostupna na sledećem linku.

Teme