Info Prehrambena industrija

Novi oblik ukusnog obroka za celu porodicu – Frikomov Rebrasti pomfrit

Foto: Promo

Pomfrit, iako je nastao u XVII veku, i dalje je veoma popularan u celom svetu, a varijacija je sve više. Specijalitet od krompira, omiljen kako mlađim tako i starijim generacijama skoro se svakodnevno nalazi na porodičnoj trpezi, a odličan je prilog uz sve vrste jela.


Šezdesetih godina prošlog veka pojavio se i gotov pomfrit koji je prethodno pržen i spreman za brzu pripremu kod kuće. Varijacije pomfrita i tada su se razlikovale po načinu sečenja pa su tako kupci mogli da biraju između tanko ili debelo sečenog pomfrita, kao i rebrastih ili klasično sečenih krompirića. Pored različitih oblika, tu su i različiti prilozi koji pomfrit čine još ukusnijim. U Belgiji je veoma popularan takozvani friteries koji se prodaje u prodavnicama i jede se sa sosom mammoet koji se pravi od majoneza, paradajza, belog luka i soja sosa. Na koj god način da se sprema pomfrit će i dalje biti jedan od najomiljenijih priloga.
Frikomov novi Rebrasti pomfrit u pakovanju od 750g napravljen je od kvalitetnog krompira i veoma se lako i brzo sprema. Odličan je uz mesna jela, prženu ribu, ali i kao snack uz različite umake. Kada se iznenada najave gosti ili kada jednostavno želite brz obrok za Vaše ukućane, Frikom Rebrasti pomfrit, gotov za samo 3-4 minuta, pravi je izbor za svaku priliku!

Teme