Banke

TRANSPARENTNA ELEKTRONSKA PLAĆANJA Masterkard i PayPal omogućili Instant Transfer na osam evropskih tržišta

MasterCard | Image Library Photo by Bryan Derballa

Nakon uspešnog lansiranja u SAD-u i Singapuru, Mastercard i PayPal proširuju dostupnost svoje Instant Transfer usluge na evropskim tržištima. Usluga je sada dostupna u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Nemačkoj, Italiji, Rumuniji, Sloveniji, Španiji i Velikoj Britaniji. Na tržištima gde je sada dostupan ovaj alternativni način unovčavanja sredstava sa računa, već je postojala velika potražnja od strane Pay Pal korisnika. Usluga Instant Transfer je korisnicima Mastercard kartica i PayPal usluga u Srbiji dostupna od februara ove godine.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, napominje da od elektronskih plaćanja sve strane u platnom sistemu imaju koristi: potrošači dobijaju brz, praktičan i siguran način da upravljaju svojim novcem, trgovci smanjenje operativnih troškova i rizika, finansijske institucije bolje uvide i tačnije odobrenje transakcija, dok državama koristi od transparentnog finansijskog tržišta koje obuhvata tokove novca u zemlji, ali i prilive i odlive ka inostranstvu, što je suštinski element borbe protiv sive ekonomije.

Koristi

Koristeći Mastercard Send™ tehnologiju, Instant Transfer omogućava PayPal korisnicima da u realnom vremenu* prebace sredstva sa PayPal novčanika na svoje Mastercard kartice. Primanje sredstava na platnu karticu, poput debitne, može biti pogodno za korisnike koji obično lakše pristupaju podacima na svojoj kartici nego detaljima na bankovnom računu 2 , dok izdavaoci Mastercard kartica dobijaju priliku da više angažuju potrošače i tačnije prate protok novca.

Mastercard Send je aplikacijski servis u okviru Mastercard seta servisa koji omogućavaju pojedincima i organizacijama da šalju i primaju novac na način koji oni odaberu bilo kada i bilo gde, pri čemu se sredstva mogu prenositi sa jednog na drugi bankovni račun ili sa jedne na drugu kartičnu liniju, kao što je slučaj sa ovom PayPal funkcijom. Novi način unovčavanja sredstava sa računa u realnom vremenu takođe je korisna alternativa za PayPal poslovne korisnike, jer brzina transfera i brži pristup zaradi poboljšavaju likvidnost i priliv novca.

Dejvid Dešamp, viši potpredsednik sektora za digitalna plaćanja i Mastercard Labs za Evropu u kompaniji Mastercard napominje:

„Ovo proširenje našeg dugogodišnjeg partnerstva sa kompanijom PayPal je još jedan korak u nastojanju da svima kojima i inače pružamo usluge obezbedimo još više izbora. Srećni smo što koristimo zajedničku ekspertizu i iskustva iz oblasti platnih inovacija kako bismo olakšali živote našim korisnicima u Evropi. Korisnici sada mogu odabrati način na koji žele da prebacuju sredstva, a da se pritom ne prave kompromisi po pitanju brzine, praktičnosti i sigurnosti.“

Teme