Lizing

Intesa Leasing potpisala NOVU kreditnu liniju sa EBRD od 10 miliona evra

Intesa Leasing prema najnovijem izveštaju, nakon prvih devet meseci poslovanja zauzima prvo mesto na tržištu mereno novim plasmanima, sa tržišnim učešćem od preko 20 odsto. Nivo portfolija je rekordno porastao na preko 150 miliona evra, što predstavlja izuzetan rezultat ostvaren uprkos trenutnoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa. Intesa Leasing je, u odnosu na isti period prošle godine, realizovala za 10 odsto više Ugovora sa klijentima i ostvarila čak pet odsto veću finansiranu vrednost.

„Zahvaljujući trudu i radu naših zaposlenih, konstantnom ulaganju u razvoj digitalizacije i poslovnih procesa i uz podršku Banca Intesa, period vanrednog stanja smo dočekali spremno. U svakom trenutku smo bili na raspolaganju našim klijentima bez bilo kakvog prekida, što je doprinelo da Intesa Leasing bude prvi izbor u ovom izazovnom periodu. Potpisali smo i novu kreditnu liniju sa EBRD, koja je usmerena ka podršci malim i srednjim preduzećima kako bi poboljšali svoju konkurentnost tokom i nakon perioda pandemije.“, izjavio je Darko Popović, predsednik Upravnog odbora Intesa Leasing.

Kako bi dodatno podržala mala i srednja preduzeća u Srbiji, kompanija Intesa Leasing je potpisala novu kreditnu liniju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropskom unijom (EU), u iznosu od 10 miliona evra. Ovo je četvrta kreditna linija sa EBRD, koja je posebno značajna za sektor malih i srednjih preduzeća, jer su najizloženija udarima krize izazvane pandemijom koronavirusa.


Intesa Leasing će kroz ovu liniju ponuditi malim i srednjim preduzećima olakšan pristup finansijskim sredstvima za nabaku građevinske, poljoprivredne i proizvodne opreme i komercijalnih vozila kako bi poboljšali svoju konkurentnost. Kreditna linija za konkurentnost omogućava preduzećima povraćaj 15 odsto od ukupnih investicionih troškova koja su deo programa, što predstavlja jedinstvenu ponudu u našoj zemlji. Intesa Leasing i EBRD su kroz tri kreditne linije koje su do sada realizovane, podržale privredu sa 55 miliona evra.

Teme