Info

Delta Holding novi vlasnik Centra Sava

Foto: Delta Holding

Kompanija Delta Holding postala je novi vlasnik Centra Sava, po početnoj prodajnoj ceni od 17,5 miliona evra. Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji javnim nadmetanjem obavljena je jutros, a kao jedini zainteresovani ponuđač na javnoj prodaji koju je oglasio Grad Beograd bio je Delta Holding. To je bio treći pokušaj prodaje ovog simbola Beograda.

Kako je za portal Plodnu zemlju potvrđeno iz Delta Holdinga, naredni koraci su da se finalizuje kupoprodajni Ugovor, i da nakon toga isplate punu cenu.

„Uporedo tražimo svetske stručnjake, koji imaju iskustva sa sličnim objektima da rade projekat, i onda ulazimo u rekonstrukciju. Obaveza po ugovoru je da projekat rekonstrukcije završimo za pet godina, mi računamo i radićemo da to bude ranije i na naše, ali i na zadovoljstvo svih onih koji željno iščekuju novi sjaj Centra Sava“, kažu za Plodnu zemlju u Delta Holdingu.

Krajem prošle nedelje, iz ove kompanije poručili su spremnost da prihvate cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu. Prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava Centra biće veća od 60 miliona evra. Ona podrazumeva kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u našoj zemlji – zamenu staklene fasade, izradu novih elektroinstalacija, kao i pogona za hlađenje i grejanje, uvođe kompletno novih multimedijalnih instalacija.

Delta se kao investitor obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene.

„Spremni smo da rekonstrukcijom zadržimo izgled i namenu, a da unutra stvorimo jedan novi Sava Centar, koji će uključiti savremene digitalne komunikacije, restorane i kafiće, rent-a-car agencije i usluge turističkih vodiča, odnosno sve ono što gost očekuje da dobije u jednom modernom kongresnom centru. To je uslov da Beograd ponovo postane najvažnija destinacija za poslovne i kulturne događaje u ovom regionu, sa skupovima za više od 5.000 gostiju i svim koristima koje takvi događaji donose Beogradu, njegovoj privredi i stanovnicima“, rekao je Živorad Vasić, viši potpredsednik Delta Holdinga.

Teme