Hotel&Restoran&Kafić

Michael Shannon imenovan za generalnog direktora hotela Hyatt Regency Beograd

Michael Shannon, novi generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd

Michael Shannon je imenovan za novog generalnog direktora hotela Hyatt Regency Beograd. Michael je hotelijer sa bogatim iskustvom već 25. godina. Dolazi sa pozicije Potpredsednika za otvaranje hotela regionalne kancelarije Hyatt korporacije koja se nalazi u Cirihu zadužen za region Evrope, Afrike, Srednjeg Istoka i Jugozapadne Azije. Posebno se starao o standardima operacije, poslovnom uspehu kako novih Hyatt hotela tako i ponovo brendiranih starih hotela.

Neki od hotela koje je otvorio u poslednje 4 godine su izmedju ostalih: Andaz Beč, Andaz Minhen, Great Scotland Yard Hotel u Londonu, Grand Hyatt Abu Dabi, Hyatt Regency Addis Ababa, Park Hyatt Doha, kao i ponovno brendiranje izuzetnog Hotel du Palais u Bjaricu.

Michael je rođen u Kanadi, a bogatu hotelsku karijeru je započeo u Nemačkoj da bi potom živeo u 12 zemalja radeći na brojnim operativnim poslovima uključujući rukovođenje sektora kao i poslove generalnog direktora širom Evrope, Bliskog Istoka i Australije. Pre prelaska u Hyatt korporaciju, Michael je radio skoro 22 godine za lanac hotela Starwood Hotels & Resorts i to kao generalni direktor brendova: Sheraton, W Hotels i Le Meridien da bi postao Direktor za otvaranje i ponovno bendiranje hotela u Evropi i na Bliskom Istoku.

Posebno je bio angažovan na poslovima nadgledanja otvaranja veoma luksuznih hotela na prostorima Evrope, Afrike i Bliskog istoka, a ponekad i svih devet Starwood brendova na prostoru Bliskog Istoka.


Kao generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd, Michael je odgovoran za hotelsku strategiju kao i sve aspekte poslovanja. Posebno će se truditi da hotel nastavi da pruža gostima nezaboravna iskustva u cilju očuvanja izuzetne tradicije na koju je veoma ponosan ali i da u isto vreme poboljša kvalitet usluge kao i vrednost Hyatt brenda u budućnosti, navodi se u saopštenju.

Teme