Osiguranje

Udruženje osiguravača Srbije ne odustaje od Konferencije „Srpski dani osiguranja“

Srpski dani osiguranja 2019. u Aranđelovcu

Četvrti Srpski dani osiguranja biće održani onlajn 26. novembra, a tema će biti pandemija iz svih mogućih uglova – osiguravača, reosiguravača, banaka, zdravstvenih institucija. Odgovoriće na pitanja kako korona utiče na osiguranje u svetu, da li su i koliko domaći osiguravači siguran partner u uslovima velikih kriza, da li treba menjati zakone, koja je nova uloga Zaštitnika građana, kako razvijati bespapirno poslovanje, koje su prednosti, a koje mane rada od kuće. Nezaobilazna tema, svakako, biće i buduća organizacija putovanja, kako iz ugla porodice, tako i iz ugla turističkih agencija i osiguravajućih društava.

Ovim rečima, Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije najavio je tradicionalne susrete osiguravača.

Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije
Foto: UOS

Od početne ideje da okupi poznavaoce tržišta osiguranja, Konferencija “Srpski dani osiguranja” prerasla je u najveći regionalni skup koji je u celini posvećen osiguranju. Cilj je unaprediti tržište, razvijati struku i doprineti bržem i boljem prilagođavanju domaćih igrača savremenim pravilima i trendovima, što je u interesu svih, ponajviše građana. Čini se da ovo posebno dobija na težini ove godine, zbog pandemije virusa Covid-19 koji nam je u potpunosti promenio svakodnevni život. Ali, ni u takvim uslovima, organizator, Udruženje osiguravača Srbije, ne odustaje od Konferencije, iako su slični skupovi u regionu, svi do jednog otkazani„, ističe Duško Jovanović.

Srpski dani osiguranja su krovni skup ovog sektora i najbolja prilika da se napravi presek stanja na tržištu Srbije, uporedi sa standardima u regionu i EU i da se učesnici upoznaju sa neophodnim promenama u regulativi. Na Srpskim danima osiguranja, za istim stolom su strani predavači, regulatori domaćeg tržišta, predstavnici struke i osiguravajućih društava.

„Ove godine želimo da pošaljemo posebnu poruku da život mora da ide dalje i da treba da se spremimo za nove izazove koji su pred nama“, poručio je Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije.

Teme