Foto: PKS
Ceger

Žig „Čuvarkuća“ za proizvode DIS-a „Dobro“

Projekat Privredne komore Srbije „Stvarano u Srbiji“ podržala je kompanija DIS i u svojim maloprodajnim objektima oznakom „Čuvarkuća“ obeležila proizvode koji su stekli pravo na ovaj kolektivni žig kao potvrdu kvaliteta i domaćeg porekla, ali i svojim „Dobro“ proizvodima uvećala porodicu „Čuvarkuća“.

„Zahvalni smo domaćem lancu  DIS koji se uključio u akciju ne samo da dobije žig za svoje ‘Dobro’ proizvode nego i da kroz svoj lanac plasira i druge proizvode koji su do sada osvojili pravo na žig, zahvaljujući kvalitetu i domaćem poreklu“, izjavio je Marko Čadež, predsednik PKS, koji je sa Ivanom Šuleićem, generalnim direktorom DIS-a obišao market u Pančevu i obeležio „Čuvarkuće“.

Ukazujući na to šta predstavlja žig „Čuvarkuća“, zašto je zaista važan i šta kupci čine odabirom i kupovinom ovih proizvoda, Čadež je istakao da su to „proizvodi koji imaju 80 odsto vrednosti stvorene u Srbiji i na kojima su radili domaći ljudi, domaća privreda, dobavljači i kada potrošači odaberu ovaj proizvod, čuvaju njihova i svoja radna mesta, razmišljaju o tome kako ćemo živeti u budućnosti, kakve ćemo škole i puteve imati.“

„Tim činom kupovine čuva se Srbija“, poručio je Čadež.

“U skladu sa poslovnom politikom DIS-a, čiji se principi od samog nastanka kompanije zasnivaju na promociji kvalitetnih domaćih proizvoda i proizvođača, a na taj način i brizi o celokupnoj privredi naše zemlje, pored 5 navedenih Dobro proizvoda, u našim marketima vas očekuje još skoro stotinu vrhunskih domaćih artikala koji, takođe, nose oznaku „Čuvarkuća“.  Još jednom želimo da se zahvalimo Privrednoj komori Srbije na ukazanom poverenju, kao i da istaknemo zadovoljstvo zbog toga što smo postali deo platforme koja se odlikuje vrednostima i načelima u koje naša kompanija veruje i koje čuva od samog nastanka”, rekao je Ivan Šuleić, generalni direktor kompanije DIS. 

DIS je  domaći trgovinski lanac koji posluje tri decenije i u svojoj mreži broji 35 marketa i 170 franšiznih partnera sa razrađenom distribucijom. Prve „Čuvarkuće“ kompanije DIS su: „Dobro dugotrajno mleko 2,8%“, „Dobro jabuka sok“, „Dobro jogurt 2,8%“, „Dobro slatki keks“ i „Dobro srpski sir“. Ovi proizvodi, kako ističu u kompaniji, među potrošačima su uveliko pronašli svoje mesto, a nakon dobijanja žiga očekujemo da postanu još češći izbor.

„Stvarano u Srbiji”, jedan je od ključnih projekata koje PKS realizuje u saradnji sa privredom sa ciljem da podrži domaće proizvode i proizvođače i unapredi svest potrošača o značaju njihove kupovine. „Čuvarkuća” je naš način da stanemo iza domaće privrede i skrenemo pažnju kupcima na najkvalitetnije i najzdravije proizvode domaćeg rada i pameti – na najbolje  iz naše kuće. Kompanije, domaće i strane koje posluju u Srbiji, proizvođači i trgovci, prepoznale su vrednost te podrške. Za samo nekoliko meseci, za „Čuvarkuću” je konkurisalo 572 proizvoda od kojih je 393 već ponelo ovu oznaku,  a šest najvećih trgovinskih lanaca u više od 800 objekata udomilo je „Čuvarkuće“, saopštili su iz Privredne komore Srbije.

Teme