Društveno odgovorno poslovanje

Frikom donirao sladolede Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici

Foto: Promo

Kompanija Frikom, vodeći proizvođač i distributer sladoleda i smrznute hrane, donirala je sladolede Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici u čijem boravku je trenutno smešteno oko 100 dece i mladih bez roditeljskog staranja. Na ovaj način Frikom je još jednom pokazao da su humanost i solidarnost na prvom mestu i da je važno da kompanije, ali i pojedinci, brinu o zajednici. Štićenike Dečijeg sela Frikom je obradovao omiljenim sladoledima.

„Srećni smo kada znamo da smo na ovaj način pomogli i makar malo ulepšali odrastanje mladima i deci iz ove ustanove koja se godinama trudi da im omogući bolji život. Ovo je samo naš mali doprinos jer znamo da su Frikomovi sladoledi omiljeni među mlađom populacijom. Donacije poput ove već su tradicija naše kompanije i nastavićemo kontinuirano da ih provodimo i u budućnosti ”, poručili su iz kompanije Frikom.
Frikom je u oktobru ove godine donirao dečijim i studentskim institucijama širom Srbije oko 45.000 sladoleda, kao i 800 kutija sladoleda Crvenom krstu. Ova kompanija planira da i u narednom periodu preduzima slične akcije i neguje vrednosti kao što su solidarnost i humanost.
Dečije selo Sremska Kamenica nastalo je u velikoj porodici SOS Dečijih sela. Otvoreno je 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u Istočnoj Evropi. Izgrađeno po ugledu na druga Dečija sela na temeljnim vrednostima SOS Kinderdorf organizacije, kao što su odgovornost, istrajnost i pre svega posvećenost. Nosi ime velikog humaniste i borca za dečija prava dr Milorada Pavlovića, tadašnjeg sekretara za socijalnu politiku Vojvodine.

Teme