Info

NOVI konkurs Carlsberg i Dunđerski fondacije za najbolje studente, prijave do 30. novembra

Carlsberg i Dunđerski fondacija i ove godine tradicionalno, sedmi put zaredom, nagrađuje najbolje studente odabranih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu dodelom stipendija. Počev od ponedeljka, 16. novembra, studenti Pravnog i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu mogu da se prijave na konkurs koji će biti otvoren do 30. novembra, a najboljima u školskoj 2020/2021. godini biće dodeljene stipendije pojedinačne vrednosti u iznosu od 100.000 dinara.

Na raspisani konkurs mogu da se prijave studenti druge, treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kao i studenti druge, treće, četvrte godine osnovnih akademskih studija i master studija Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu. Dobitnici stipendija biće proglašeni do kraja decembra, a sve potrebne informacije o konkursu dostupne su na vebsajtu Carlsberg i Dunđerski fondacije na cd-fondacija.rs.

Carlsberg i Dunđerski fondacija osnovana je sa ciljem nastavka tradicije dobročinstva koju su negovali Jakob K. Jakobsen, koji je još davne 1876. godine osnovao Carlsberg fondaciju i poznatog srpskog privrednika i dobrotvora, Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu.

Teme