Banke

AIK Banka šestu godinu za redom dobitnik priznanja INTERNATIONAL BANKER za NAJBOLJU komercijalnu banku u Srbiji, JELENI GALIĆ, nagrada najuspešniji CEO u bankarskom sektoru za Istočnu Evropu

AIK Banka je još jednom potvrdila svoju lidersku poziciju na bankarskom tržištu tako što je šestu godinu zaredom dobitnik priznanja za najbolju komercijalnu banku u Srbiji, koje u okviru nagrada BANKING AWARDS dodeljuje renomirani ekonomski magazin iz Velike Britanije – INTERNATIONAL BANKER. Pored pomenutog priznanja, Jelena Galić, predsednik IO AIK Banke je dobila nagradu u kategoriji najuspešniji CEO u bankarskom sektoru za Istočnu Evropu.

Priznanje za najbolju komercijalnu Banku u Srbiji AIK Banka dobila je na osnovu analize svih činilaca, budući da je ostvarila najbolje poslovne rezultate prateći potrebe svojih klijenata, uvažavajući najviše standarde profesionalnosti i etičnosti i pokazujući svest i angažovanje u različitim društveno odgovornim aktivnostima. U skladu sa činjenicom da se Banka prepoznaje kao jedan od lidera u pružanju inovativnih i savremenih bankarskih usluga, u prethodnom periodu, AIK Banka je razvila značajan broj novih inovativnih proizvoda i usluga. S obzirom na usvojenu strategu digitalne transformacije, AIK Banka nastavlja sa realizacijom projekata koji direktno utiču na dostupnost velikog broja proizvoda  klijentima 24/7, kako kroz mrežu filijala, tako i u on-line okruženju na digitalnim kanalima komunikacije. 

Jelena Galić, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke

Nagrada najuspešniji CEO u bankarskom sektoru za Istočnu Evropu, dodeljena je Jeleni Galić koja je šest godina na čelu Izvršnog odbora. Za to vreme AIK Banka je postala sistemski značajna banka na domaćem tržištu, povećala je svoju aktivu na preko dve milijarde evra, kako organskim rastom, tako i akvizicijom Alfa banke Srbija. Pored toga, u ovom periodu AIK Banka je postala prva domaća banka koja je iskoračila na tržište Evropske unije kroz akviziciju Gorenjske banke u Sloveniji, i time postala stabilna bankarska grupa sa aktivom od preko 4 milijarde evra i kapitalom preko 0,7 milijardi evra. 

„Želela bih da se zahvalim celokupnom timu AIK Banke, zahvaljujući čijem vrednom radu i požrtvovanosti smo prepoznati kao pouzdan partner velikom broju građana i privrede. Dobijene nagrade su potvrda uspešnog sprovođenja poslovne strategije, regionalne prepoznatljivosti i sveukupnih rezultata banke. Poseban trud i posvećenost ćemo uložiti i u narednom periodu, kako bismo opravdali ova renomirana priznanja i nastavili sa nizom uspeha“, izjavila je Jelena Galić, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

AIK Banka kontinuirano učestvuje  u različitim inicijativama u okviru oblasti koje doprinose društvenim potrebama i predstavlja organizaciju sa izrazitom društvenom odgovornošću. Tokom prethodne i ove godine, Banka je izdvojila značajna sredstva za različite društveno odgovorne aktivnosti kao što su donacije zdravstvenim ustanovama, potrebne medicinske opreme, podrške u lečenju dece, navodi se u saopštenju.

Teme