Info

MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU prvi put ONLAJN od 14. do 18. decembra, do sada prijavljeno 130 izlagača, evo kako da ga posetite…

Međunarodni poljoprivredni sajam, Novosadski sajam prvi put organizuje onlajn od 14. do 18. decembra na adresi www.expoonline.rs. Do početka događaja ostalo je dve nedelje. Prijavilo se više od 130 izlagača iz zemlje i inostranstva koji će ponuditi proizvode i usluge u oblasti poljoprivrede. Pripremljeni su popusti i sajamske akcije, a jedino što će biti potrebno je da se posetioci besplatno registruju. Komunikacija između izlagača i posetilaca omogućena je video ili audio pozivom, mejlom ili četom. Pored toga, poslovna publike ima priliku i da inicira sastanak sa svakim od izlagača, a biće održan u realnom vremenu, u unapred dogovorenom terminu.

Posetioci koji dolaze na Poljoprivredni sajam u Novom Sadu očekuju i Poklon igru. Ona neće izostati ni u onlajn izdanju, a vlasnik profila čija objava bude najviše puta podeljena na društvenoj mreži Facebook dobiće na poklon – traktorsku kosačicu John Deere X350R, darodavca KITE DOO. Dodatne informacije i pravila za učesnike u Poklon igri, biće objavljena na www.sajam.net, www.expoonline.rs, kao i na društvenim mrežama Novosadskog sajma od utorka, 1. decembra.

Na Nacionalnoj izložbi stoke biće predstavljeno više od 150 grla goveda, konja, ovaca i svinja, koje izlaže više od 30 odgajivača iz Srbije. Isto toliko kompanija i individualnih proizvođača predstaviće svoje proizvode i usluge za koje su dobili šampionske pehare na ocenjivanju kvaliteta „Najbolji u 2020“.

Konferencije i stručni skupovi

Kongresni segment, koji obuhvata konferencije i stručne skupove, takođe se organizuje onlajn na platformi expoonline.rs. Od 14. do 18. decembra govoriće se o „Poljoprivredi u 2021 – podsticajima za perspektivu“, kao i o „OFF/ON Line događajima“. Razvojna Agencija Vojvodine priprema konferenciju sa temom „Nauka u službi privrede“, dok je tema za koju se opredelilo Generali Osiguranje Srbija „Agrodomaćinstvo“. Privredna komora Vojvodine će stručni segment posvetiti „Vinarstvu i vinogradarstvu kao privrednim potencijalima u Srbiji“, a „Rešenja za preciznu poljoprivredu“ predstaviće Livona doo. Događaje pripremaju i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Ambasada Španije, Delta Agrar, SUMP i RTI.

Generalni sponzor Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Generali Osiguranje Srbija, Zemlja partner je Češka Republika, Zlatni sponzor je Al Dahra. Onlajn izdanje najznačajnijeg agrobiznis događaja u ovom delu Evrope podražalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

Teme