Društveno odgovorno poslovanje

„ŠKOLA KAO NACRTANA ZA VAS“ Donacija Eurobanke Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu

Foto: Goran Srdanov

Peta donacija u okviru samostalnog projekta Eurobanke „Škola kao nacrtana za Vas“ realizovana je u Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu. Nova računarska oprema obezbeđena je sredstvima prikupljenim od transakcija izvršenih humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“. Više od 1.200 učenika  ove škole obrazovnih profila ekonomski tehničar i finansijski administrator od sada se pripremaju za svoja buduća zanimanja na kvalitetan način i u  realnim okolnostima.

Eurobank je projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ pokrenula 2018. godine uz podršku Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, sa ciljem da se učenicima srednjih ekonomskih škola u Srbiji obezbede bolji uslovi za učenje i rad. Od svake transakcije realizovane humanitarnom Mastercard kreditnom karticom “Eurobank Veliko srce”, banka od svojih prihoda odvaja deo sredstava i usmerava ih u opremanje i modernizaciju kabineta u srednjim školama. Do sada je izdvojeno više od 4,8 miliona dinara za opremanje i modernizaciju pet kabineta u školama širom  Srbije.

Foto: Goran Srdanov

„Izuzetno sam ponosna na to što smo i u ovim izazovnim vremenima nastavili sa našim samostalnim projektom, pružajući podršku našem obrazovnom sistemu i kad je najteže. Opremili smo čak dva kabineta vrednom računarskom opremom tokom pandemije, što govori o našem strateškom opredeljenju da ulažemo u mlade ljude i stvaramo bolje uslove za rad, tokom njihovog profesionalnog usavršavanja. Drago mi je da smo omogućili da đaci Druge ekonomske škole u Beogradu dobiju stručno obrazovanje kakvo zaslužuju, radeći u realnim uslovima i programima koji se koriste u banci“, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

“Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahvalno je Eurobanci na podršci koju pruža obrazovnim ustanovama, kroz opremanje i modernizaciju učionica i kabineta u srednjim ekonomskim školama. Naš zajednički cilj je poboljšanje uslova za rad i učenje u srednjim školama širom Srbije, kako bi na taj način unapredili i obrazovanje u celosti i uložili u budućnost naših učenika. Digitalizacija nastavnog procesa je u toku u svim oblastima obrazovnog sistema i ovakva podrška mnogo će značiti i učenicima i prosvetnim radnicima“ , rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović.

Eurobank je u okviru svog samostalnog projekta „Škola kao nacrtana za Vas“ do sada opremila kabinet za statistiku i računovodstvo Prve ekonomske škole u Beogradu i obezbedila opremu za elektronsku jezičku laboratoriju sa digitalnom bibliotekom Ekonomskoj školi „Stana Milanović” iz Šapca. Donacije su realizovane i u subotičkoj Ekonomskoj srednjoj školi „Bosa Milićević“ i leskovačkoj Ekonomskoj školi „Đuka Dinić“ zahvaljujući kojima je učenicima ovih škola sada na raspolaganju modernizovani kabinet virtuelne banke.

MasterCard kartica „Eurobank Veliko srce“ je standardna kreditna kartica, koja ima dodatnu humanitarnu vrednost, čiji je vizuelni identitet kreirala učenica srednje Umetničke škole iz Niša. Svaki put kada ovom karticom nešto platite ili podignete novac na bankomatu, Banka odvaja određeni deo sredstava od prihoda i usmerava ih u srednje škole širom Srbije. Ta sredstva namenjena su za opremanje i modernizaciju učionica i kabineta.  

Kontinuiranim korišćenjem Eurobank Veliko srce kreditne kartice doprinosimo važnom humanom cilju – opremanju i modernizaciji srednjih škola u Srbiji.

Teme