Ceger

Post u toku VELIKI izbor FRIKOM smrznute ribe

Foto: Aca Matić

Da li želite ukusan i izbalansiran ručak koji je spreman za samo 15 minuta? Iako zvuči nemoguće, nikada nije bilo lakše biti ekspert u kuhinji i hraniti se zdravo. Zahvaljujući bogatom asortimanu Frikom smrznute ribe i povrća, vaš posni jelovnik će postati omiljen svim članovima porodice.

Riba je idealna namirnica za sve koji vode računa o svom zdravlju i kvalitetu obroka. Prednost Frikom smrznute ribe jeste što je ona već prethodno očišćena, tako da je nakon odmrzavanja potrebno veoma malo vremena za pripremu. Takođe, i Frikom smrznuto povrće je unapred iseckano i spremno za kuvanje, pa vam ni tu ne treba mnogo angažovanja – samo ga ubacite u kipuću vodu ili stavite na vrelo ulje i za nekoliko minuta ste dobili zdrav prilog. 

Iz bogate ponude smrznute morske ribe možete odabrati oslić, škarpinu, papalinu ali i filet lososa, oslića, crnog bakalara, kao i nezaobilazne lignje i morske plodove. Ako obogatite ribu povrćem, obrok će biti još ukusniji. Nema potrebe da gubite vreme na čišćenje boranije, graška ili spanaća, vaše povrće je spremno za samo petnaest minuta. Smrznutu ribu možete kombinovati i sa  različitim  mešavinama povrća: carskom, meksičkom, mediteranskom, balkanskom.

Kada su u pitanju riba i povrće, koju god kombinaciju ukusa da odaberete nećete pogrešiti jer su ove namirnice preporučljive za sve uzraste, lako su svarljive i sadrže puno minerala i vitamina koji su nam u ovom periodu najpotrebniji. Ovakav način pripreme obroka učiniće vašu ishranu tokom posta raznovrsnom, ukusnom, zdravom a ujedno ćete uspostaviti zdrave navike koje će potrajati i nakon što se period posta završi. 

Teme