Točkovi&Pruga&Nebo

Stabilnost poslovanja NELT u doba COVID-19 i iskorak ka digitalizaciji

Foto: Promo

Nelt Grupa ostvarila je u 2020. planirani konsolidovani prihod u iznosu  od 940 miliona evra. Nelt Grupa, lider u pružanju najsavremenijih usluga u oblasti distribucije i  logistike, koji zapošljava 4.000 ljudi u 15 kompanija, na 11 tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi, preko  25 godina konstantno ulaže u razvoj poslovanja, primenu novih tehnologija i afirmaciju zaposlenih. 

Miloš Jelić, generalni direktor NELT Grupe Foto: Promo

„Godina koju ispraćamo je bila godina požrtvovanosti svih u Neltu. Naš lanac snabdevanja je  neprekidno funkcionisao na svim tržištima na kojima poslujemo i time omogućio nesmetanu nabavku ključnih proizvoda svim potrošačima. Zakoračili smo značajnije u proces digitalizacije, omogućili veću  efikasnost poslovnih procesa i nastavili sa investicijama. Bazirana na kompanijskim vrednostima,  transformacija biznisa se nastavlja u želji da obezbedimo dugoročnu perspektivu poslovanja Nelta i  naših poslovnih partnera“, izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.  

Tokom godine obeležene Covidom, Nelt je obezbedio sve raspoložive mere zaštite i edukacije zaposlenih, vodeći pre svega računa o njihovom zdravlju, ali i o neophodnosti kontinuiteta poslovanja. Donacijom zdravstvenim sistemima u regionu u iznosu od preko 350.000 evra, kompanija Nelt  je poslala poruku da je iskren i stabilan partner i oslonac zajednice u kojoj posluje.  

Kroz kreiranje i lansiranje mobilne aplikacije „Nelt Market“ na tržištu Srbije, ponovo je dokazana  liderska pozicija kompanije u distribuciji robe široke potrošnje. U saradnji sa principalom Philip Morris  International (PMI) pokrenut je globalni pionirski projekat u oblasti digitalne trgovine duvanskim  proizvodima ka maloprodaji. 

Kompanija Neoplanta je kroz najbolje rezultate u istoriji svog poslovanja potvrdila mesto broj jedan u  mesnoj industriji, dok je Baby food factory (Fabrika dečije hrane) ispunila ciljeve sa ostvarenim učešćem na tržištu u kategoriji od preko 20 odsto.

INTERVJU Snežana Agatunović, direktor kvaliteta u Fabrici dečije hrane (BFF) NUTRINO Stroga KONTROLA od sirovine na prijemu do proizvoda na rafu, za najmlađe samo NAJZDRAVIJE

Nelt je u saradnji sa BFF inicirao i sproveo dva dodatna projekta: akviziciju brenda hrane za bebe Bebi, od Atlantic grupe, čiju će se proizvodnja nastaviti u Beogradu a distribucija u Rusiji, dok je osim toga, kreiran i revolucionaran proizvod  zdrave hrane pod nazivom Nutrino LAB, koji se odnedavno može naći u radnjama širom Beograda. 

Planirane investicije za 2021. godinu iznose više miliona eura, pre svega u proširenje prvog privatnog Intermodalnog terminala u Dobanovcima, ali i drugim ekološkim, tehnološkim i transportnim  segmentima poslovanja svih kompanija u okviru Nelt Grupe.

Teme