Banke

UniCredit Banka Srbija NAJBOLJI pružalac usluga i Tržišni lider prema Anketi o upravljanju gotovinom 2020. EUROMONEY

Foto: Promo

U Anketi o upravljanju gotovinom 2020. časopisa Juromani (Euromoney), UniCredit je prepoznat kao Najbolji pružalac usluga u Srbiji, ali i još devet različitih zemalja, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, kao i Austriji i Nemačkoj, dva ključna tržišta UniCredita.

Banka je uz to drugu godinu zaredom, pored Srbije, u još sedam zemalja Centralne i istočne Evrope, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji, kao i u Austriji i Italiji, zadržala svoj dugogodišnji status Tržišnog lidera.

Anketa o upravljanju gotovinom, koju Juromani sprovodi svake godine, identifikuje vodeće pružaoce usluga i proizvoda u segmentu upravljanja gotovinom. Ove godine je u sklopu ankete učešće uzelo više od 32.000  nefinansijskih institucija.

Komentarišući rezultate, Luka Korsini, jedan od dvojice direktora Sektora globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita, rekao je:

„Veoma smo ponosni na ova postignuća koja odražavaju panevropsku pokrivenost naše platforme i sposobnost da podržimo klijente svih vrsta i veličina u uspešnom nošenju sa nezapamćenim izazovima sa kojima smo se susretali ove godine.“ 

Đovani Solaroli, drugi od direktora Sektora globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita, dodao je:

„Ovo priznanje potvrđuje da naše timove odlikuje timski duh, stručnost i posvećenost pružanju vrhunskih usluga u segmentu upravljanja gotovinom.“

Pionir u bankarskim trendovima

Rezultati prate godinu snažnih ulaganja u različite aspekte UniCreditove platforme za upravljanje gotovinom, uključujući inovacije kao što su virtuelni računi, instant plaćanja, SWIFT globalna platna inicijativa (GPI) i digitalno potpisivanje dokumenata putem kojih Grupa nastoji da bude pionir u bankarskim trendovima i da optimizuje digitalne alate, zadržavajući sposobnost pravovremene reakcije na potrebe klijenata koje se neprestano menjaju. 

UniCreditov izvanredan rezultat u ovogodišnjoj anketi dodatak je sve većem popisu nagrada koje je banka osvojila u sklopu Globalnog transakcijskog bankarstva, a nedavna priznanja uključuju: nagradu za Najbolju banku za finansiranje lanca snabdevanja (Supply Chain Financing), u okviru dodele nagrada za transakcijsko bankarstvo 2020. časopisa The Banker; nagradu za Najbolju banku za transakcijske usluge u Centralnoj i istočnoj Evropi u okviru Nagrada za izvrsnost 2020. časopisa Juromani, kao i nagradu za Najboljeg pružaoca transakcijskih usluga u Zapadnoj Evropi u okviru Nagrada za transakcijsko bankarstvo 2019. časopisa The Banker.

O UniCreditu

UniCredit je jednostavna uspešna panevropska komercijalna banka, sa potpuno integrisanim korporativnim i investicionim bankarstvom, koja pruža usluge velikom broju svojih klijenata kroz jedinstvenu mrežu u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Evropi. UniCredit nudi i lokalnu i međunarodnu stručnost svojim klijentima, pružajući im jedinstven pristup vodećim bankama na svojih 13 ključnih tržišta širom evropske bankarske mreže: Italija, Nemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka i Slovenija. Koristeći međunarodnu mrežu predstavništava i poslovnica, UniCredit pruža usluge u još 18 zemalja širom sveta.

Teme