Društveno odgovorno poslovanje

SLAVIMO ŽIVOT – „PODRŠKA PORODICI“ Za novorođene bebe u MK Grupi pet miliona dinara

Foto: MK Grupa

I u godini obeleženoj pandemijom koronavirusa, nastavlja se tradicionalna akcija „Podrška porodici” u okviru koje MK Group dodeljuje novčane subvencije zaposlenima u sistemu koji su tokom godine postali roditelji. Za 146 novorođeih beba u 2020. u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, čiji je jedan od roditelja zaposlen u MK Group, obezbeđeno je više od pet miliona dinara.

Na događaju u Hotelu Sheraton, na kome su se na video konferenciji okupili novi roditelji iz kompanije, Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group, rekao je da je kroz akciju „Podrška porodici“ u protekle četiri godine nagrađeno 620 porodica i više od 1.000 dece ukupnom sumom u iznosu od više od 31 milion dinara.

„Strateška opredeljenost MK Group jeste negovanje pravih vrednosti, pre svega porodičnih vrednosti i zato sam ponosan što i ovu godinu završavamo sa podrškom porodicama koje su postale bogatije za novog člana“, istakao je Kostić i dodao da je svima  jasno da živimo u vremenu kada je neizvesnost postala svakodnevica, ali ono što MK Group ne prepušta okolnostima jeste podrška svojim zaposlenima i društvenoj zajednici u kojoj posluje.

Kompaniji MK Group je prošle godine za ovu akciju uručeno i priznanje Privredne komore Srbije, „Prijatelj porodice”, a ove godine je na događaju prisustvovao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.  

„Akcijom “Podrška porodici” i današnjim događajem kompanija MK Group, prvi laureat priznanja “Prijatelj porodice”, koje dodeljuju Privredna komora Srbije i Vlada Srbije, slavi život, nešto što je najvažnije za svakog roditelja, slavi decu i budućnost. MK Group je kompanija koja 35 godina neguje vrednosti stvaranja, odgovornosti i održivosti“, ocenio je Marko Čadež, predsednik PKS. On je roditeljima poručio da svoju decu uče onako kako i sami rade u ovoj kompaniji – da  budu vredni, istrajni, borci, kakvi su i osnivač kompanije Miodrag Kostić i potpredsednik Aleksandar Kostić.

Koliko je važna podrška poslodavca, naglasila je i Ana Micić, zaposlena u MK Group.

„Drago mi je što je akcija kompanije MK Group „Podrška porodici“ postala jedna lepa tradicija. Sad kada se završio jedan deo briga i poteškoća sa kojima smo se mi, koji smo dobili bebu ove godine suočavali, mnogo nam znači ovakav gest poslodavca“, rekla je Micić.

MK Group je jedna od najuspešnijih regionalnih grupacija, koja posluje u domenu agrara, finansija i turizma. Kroz brojne aktivnosti i društveno odgovorne projekte kompanija nastoji da pruži adekvatan doprinos lokalnoj zajednici i podršku zaposlenima u sistemu. U 2020. godini fokus kompanije je bio na pomoći zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi protiv pandemije COVID-19, u koju svrhu je donirano preko milion evra za nabavku respiratora, medicinsku opremu, hranu i drugu pomoć ugroženim grupama stanovništva i medicinskim radnicima.

Teme