Foto: OC Jahorina
Selo&Planina&Grad

NOVA uprava smučarskog kluba Jahorina Cilj stvaranje novog SVETSKOG ŠAMPIONA

Članovi uprave Olimpijskog centra Jahorina, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem uspešnu praksu poslovanja sa Olimpijskog centra Jahorina prenose i na smučarski klub Jahorina, za sam početak postavljaju visok cilj a to je stvaranje novog svetskog šamipona u skijanju. Novoimenova uprava u sastavu: predsednika Skupštine Nedeljka Eleka, i članova novog Izvršnog odbora Dejana Ljevnaića, dr Aleksandra Lazarevića, Aleksandra Džombića, Aleksandra Lazarevića, Đorđa Jugovića, Radenka Pekića i predsednik kluba Vlado Milojević imaju za cilj da u svom četvorogodišnjem mandatu stvore novog svetskog šampiona, dovedu Svetski kup i da svojim radom doprinesu da što više dece zavoli skijanje.


Bosna i Hercegovina ima velike šanse i to iz razloga blizine glavnog grada velikom skijaškom centru. Sarajevo i Pale su jako blizu Jahorine što djeci pruza mogućnost da prije ili poslije škole mogu da treniraju ili idu u ski školu.

Foto: OC Jahorina


„Prvi korak je da skijanje približimo djeci. Nije skijanje samo ski pas, već i odelo i skije i pancerice, kaciga, rukavice i još da dete nešto pojede i popije na stazi i kada se sve sabere mnogo je skuplje od letovanja. Mi kao OC Jahorina delimo svoj deci iz Istočnog Sarajeva besplatan ski pas. Na nekom višem nivou bi trebalo da razmišljamo o tome da postoje domovi za đake, da se mi kao društveno odgovorna firma odreknemo ski pasa, ski škole da daju besplatnu obuku, da se skijanje uvrsti u program osnovnih i srednjih škola. Realno je to. I siguran sam de ćemo iznedriti šampiona,“ rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina i novoizabrani član izvršnog odbora smučarskog kluba Jahorina Dejan Ljevnaić.


Nova uprava smučarskog kluba Javorina će za raditi na poboljšanju rada kluba, organizacije trenažnog procesa i priprema za domaće i međunarodne takmičenje.

Teme