Naša priča Vode Srbije

Visokoalkalna voda koja PRODUŽAVA životni vek Na Radanu izvor i punionica PROLOM VODE (FOTO galerija)

Foto: AD Planinka

Za lekovitost Prolom vode zna se od davnina. Prema predanju, Prolom vodu koristili su još stari Rimljani, kasnije i meštani Prolom, kako za svakodnevnu upotrebu, tako i za lečenje, zahvaljujući njenim lekovitim svojstvima, a zvanično se flašira od devedesetih godina. Danas, ova voda koja je izuzetno efikasna u lečenju bolesti bubrega i mokraćnih puteva, reumatizma, kožnih i gastroenteroloških oboljenja, pije se čak i u dalekom Japanu, Australiji, Hong Kongu, Kanadi, SAD i Rusiji.

Foto: Studio Master

Izvor Prolom vode nalazi se na dubini od 220 metara, na padinama planine Radan, a punionica Prolom vode smeštena je na samom ulazu u Prolom Banju. Ona pripada grupi natrijum-hidro-karbonatnih, silicijumskih, alkalnih, oligomineralnih i hipotermalnih voda, pa se posebno ističe njeno pozitivno dejstvo na zdravlje organizma. Takođe, Prolom voda poseduje i diuretičko i bakteriostatno dejstvo, a kako je pH vrednost Prolom vode veća od 8,8 svrstava u kategoriju izuzetno retkih, ne samo u Srbiji, već i u svetu.

Šta konkretno znači što je pH vrednost Prolom vode 8,8?

pH je skala kojom se meri kiselost i baznost u rastvoru (koncentracija jona vodonika). Kreće se od 0-14, gde 0 označava najkiselije, 7 je neutralno, a 14 najalkalnije.  Alkalna voda u sebi ima više negativnih OH-jona, što dovodi do veće raspoloživosti kiseonika u krvi. Zapravo, ako je krv samo malo alkalnija (od 7,3 do 7,45) u njoj će biti oko 2/3 više kiseonika, koji je na raspolaganju svim ćelijama u našem organizmu. Negativni OH joni iz alkalne vode neutrališu slobodne radikale, odnosno deluju kao snažan antioksidans.Naučnici su istraživali razloge dugovečnosti pojedinih naroda i ustanovili da je im zajednička čista alkalna voda.

Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, Prolom voda je izuzetno efikasna u lečenju bolesti bubrega i mokraćnih puteva, zatim, bolesti reumatizma, kožnih i gastroenteroloških oboljenja. Prolom voda igra važnu zaštitnu ulogu u očuvanju zdravlja, te se njenom redovnom konzumacijom ostvaruje preventivno dejstvo na celokupni organizam.

Nastanak jedne od najmlađih banja u Srbiji PROLOM BANJE, a koja postoji još od doba Rimljana…

Pozitivni efekti Prolom vode ostvaruju se kako pijenjem, tako i kupanjem u Prolom vodi. Korišćenje Prolom vode u svrhe lečenja pored redovne konzumacije u okruženju svog doma, uključeno je i u medicinske tretmane dostupne u Prolom Banji, adekvatno ukombinovane u pakete lečenja odgovarajućih indikacija.

Foto: Studio Master

Može se piti neograničeno

Niska mineralizacija Prolom vode omogućava njen unos u neograničenim količinama, a mineralni sastav odgovara svim kategorijama potrošača: deci, trudnicama, odraslima, sportistima i rekreativcima. Imajući u vidu njeno blagotvorno dejstvo na organizam, Prolom vodu možemo piti celog života.

Kako su doprli do japanskog kupca

Gledano sa aspekta izvoza, Prolom voda je globalno orijentisana kompanija. Primat pri izvozu ima region: Makedonija, Bosna, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija, ali, Prolom voda prisutna je i širom sveta i to u Rusiji, Austriji, SAD, Kanadi, Australiji, Hong Kong-u i Japanu. 

Prolom voda je dostupna u Japanu. Kupac iz Japana je kontaktirao Planinku sa idejom realizacije izvoza Prolom vode i na tim prostorima. Transport Prolom vode iz Srbije u Japan je kontejnerski.

Teme