Inovacije

LG bojler nagrađivan za inovaciju EFIKASNO grejanje vode i MANJA potrošnja električne energije, rad i uz pomoć mobilne aplikacije

Foto: Promo

Komapnija LG Electronics (LG) predstaviće svoj napredni, štedljivi Inverterski bojler sa toplotnom pumpom na CES® 2021. Dobitnik nagrade CES za inovaciju, novi model radi uz čuveni LG DUAL Inverter kompresor, koji pruža brzo i efikasno grejanje vode, dok istovremeno omogućava manju potrošnju električne energije i smanjuje tekuće troškove. Pored toga, ovaj visoko efikasan i izdržljiv pametni uređaj je kompatibilan sa aplikacijom LG ThinQ™ za jedostavnu kontrolu unutar ili van kuće.

DUAL Inverter kompresor Kompanije LG zagreva vodu koristeći kondenzacionu toplotu koja se stvara u procesu kompresovanja i cirkulacije rashladnog sredstva. Rezultat je bojler koji za rad koristi do 74 procenta manje energije godišnje od konvencionalnog električnog bojlera.1 Novi proizvod biće dostupan u verzijama od 200 i 270 litara, i uključivaće impresivnu energetsku efikasnost od A + i A++2. Izuzetno izdržljivi kompresor i rezervoar za vodu imaju 10-godišnju garanciju. Ovaj LG efikasni sistem koristi toplotu iz vazduha da bi dalje smanjio potrošnju električne energije, dok dva unutrašnja izvora toplote – toplotna pumpa i grejač – pružaju sigurnost korisnicima da nikada neće ostati bez tople vode, čak i u vreme povećane potrošnje. 

Ima i Wi-Fi konekciju koja omogućav rad sa LG mobilnom aplikacijom

Pametni inverterski bojler sa toplotnom pumpom ima i Wi-Fi konekciju, koja mu omogućava nesmetan rad sa LG mobilnom aplikacijom ThinQ, dostupnom na Android i iOS uređajima.3 Pomoću te aplikacije, svaki domaćin može daljinski upravljati i nadgledati sistem, dobijati podsetnike za redovno održavanje i dijagnostikovati potencijalne probleme bez potrebe da zovu korisničku službu. Korisnici takođe mogu da provere temperaturu vode u realnom vremenu, a pomoću funkcije za raspored podese vreme i trajanje rada.

„Novi LG inverterski bojler sa toplotnom pumpom pokazuje našu posvećenost da ponudimo proizvode visokih performansi koji umanjuju potrošnju energije u domaćinstvu i na planeti“, rekla je Lyu Jae-Cheol, predsednica LG Electronics Home Appliance & Air Solution kompanije. „Komapnija LG će i dalje razvijati ekološki odgovorna rešenja koja svakodnevni život čine ugodnijim za potrošače širom sveta.“

Ovaj proizvod je ujedno i dobitnik svih glavnih nagrada za dizajn – iF Design, Red Dot, IDEA – Ima elegantan, moderan stil u skladu sa najnovijim ekskluzivnim kućnim aparatima kompanije LG, a uz to je jednostavan za instalaciju. Inverterski bojler sa toplotnom pumpom biće dostupan na tržištima širom Evrope i Severne Amerike od prvog kvartala 2021. godine i biće izložen na virtuelnom izložbenom štandu kompanije LG na CES 2021 (http://Exhibition.LG.com) od 11. januara.

Teme