Selo&Planina&Grad

FIS KUP JAHORINA 23. i 24. januara Prvu vožnju otvara Bojan Križaj

Foto: Promo

Međunarodno takmičenje FIS Kup Jahorina 2021. biće održano u subotu i nedelju 23. i 24. januara na Olimpijskoj planini Jahorini, u organizaciji smučarskog kluba „Jahorina“, a u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina. Ovogodišnji FIS kup otvoriće Goran Đoković, a prvu vožnju će voziti Bojan Križaj.

Takmičenje u alpskoj disciplini slalom oba dana će se biti održano na stazi Veleslalom-Skočine. Za takmičare iz 20 zemalja ovogodišnjeg FIS Kup-a koji će se održati na Jahorini ove trke su ujedno i testne za Evropa kup.

Do sada su pristigle prijave iz Srbije, Crne Gore, Ukrajine, Kipra, Kanade, Filipina, Portugala, Hong Konga, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Francuske, a favoriti su takmičari sa Jahorine – Marko Šljivić koji vozi za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Strahinja Stanišić koji će predstaviti reprezentaciju Srbije.

Spremno 11 homologovanih ski staza


Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski staza te je spremna za organizaciju i održavanje takmičenja sve četiri discipline SL, GS, SG i DH! Sa više od 145 centimetara utabanog snega na ovoj planini se vredno radi na pripremama staza sa ciljem obezbeđivanja najboljih uslova skijašima ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme. Skijalište radi punim kapacitetom, ski staze su zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novim snežnim padavinama idealno pripremljene i sad sa sigurnošću tvrde da imaju najbolje pripremljene ski staze u regionu.

Kompletno funkcionisanje ski centra je prilagođeno trenutnim uslovima i epidemiološkoj situaciji i iz ovog centra upućuju apel svima da se pridržavaju svih mera i ponašaju se odgovorno prema sebi i drugima, saopštili su iz OC Jahorina.

Teme