Selo&Planina&Grad

STO KILOMETARA STAZA Za četiri ski centra -JAHORINU, BJELAŠNICU, RAVNU PLANINU I VLAŠIĆ jedinstvena karta

Foto: OC Jahorina

Na Jahorini, potpisan sporazum o saradnji četiri ski centra – Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić. Sporazum se ogleda u jedinstvenoj karti koja važi za skijanje na preko 100 kilometara staza. Zajednička karta važi do kraja zimske sezone 20/21, za 10 dana skijanja koji se ne moraju koristiti u kontinuitetu i skijaš ima priliku da bira koliko će dana skijati na bilo kojem od četiri ski centra.


Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:

„Jako sam srećan jer smo danas potpisali sporazum o zajedničkoj karti sa planinama u regionu Bjelašnica, Ravna Planina i Vlašić. Radi se o karti 10 od sezone koja se može koristiti u sva četiri ski centra. Cena joj je 350 KM i važi za bilo kojih 10 dana do kraja zimske sezone, korisnik može skijati jedan dan na Bjelašnici a već sledeći na Vlašiću, Ravnoj Planini ili Jahorini. Ovo je samo jedan od koraka koje ćemo preduzeti sa ciljem uvezivanja i zajedničke ponude. Naša filozofija je da konkurenciju pretvaramo u partnere i na taj način svi možemo imati samo banefite a turisti zadovoljstvo što nam je svakako krajnji cilj.“

Sa potpisivanja sporazuma o zajedničkoj karti


Zimska sezona na Jahorini je krenula 29. novembra za 52 dana skijanja u kontinuitetu je skijalo više od 79.000 skijaša zahvaljujući dobroj organizaciji skijanja, i pripremi ski staza koje su sada perfektno uređene povećao se broj vožnji za dva odsto. Na ovoj planini trenutno ima preko 150 cm utabanog snega na stazama i skijalište radi u svom punom kapacitetu danima unazad.

Direktor ski centra Bjelašnica Edis Baković je uz izraze zahvalnosti istakao važnost ovog sporazuma za sve ski centre a najviše za skijaše.

„Gost kada dođe bilo gde u BIH može bilo kojih 10 dana izabrati za skijanje na ovim skijalištima. Vreme nas je poslužilo i na Bjelašnici sada imamo gotovo 2 metra snega. Imamo sve uslove da ova sezona bude jedna od boljih u prethodnih desetak godina.“

Direktor ski centra Ravna Planina, Veljko Golijanin je istakao da je ovo poseban dan za skijaše.

„Po principu na svjetske i evropske ski centre veliki planinski centri pomažu manje a ne samo zbog svog interesa nego zbog interesa svih. Ovo je jedan od načina da stvorimo nove skijaše. Ski centar Ravna planina je ove godine najspremniji dočekao skijaše i sada imamo 13 km staza“, dodao je Golijanin.


Direktor ski centra Vlašic, Goran Šarić rekao je:

Nadam se da ćemo sledeće godine ovaj sporazum proširiti, na pravom smo putu i mnogima smo pokazali kako treba da rade!“

Teme