Foto: PKS
Info

Američka kompanijja „Keller Williams“, kroz veliku franšizu sa „Cvetković-Roškov“ prisutni na tržištu Srbije

Povodom dolaska američke kompanije ’’Keller Williams’’ na srpsko tržište prometa nekretnina, održana je konferencija za novinare u Privrednoj komori Srbije. Povodom dolaska velike franšize na domaće tržište, predstavljene su nove aplikacije koje podižu inovativnost i efikasnost poslovanja u ovom sektoru.

Sekretar udruženja za trgovinu u Privrednoj komori Srbije, Žarko Malinović rekao je da tržište nekretnina u Srbiji beleži stalni rast i razvoj, kao i da bez kompanija kao što je ’’Cvetković- Roškov’’ koja je i dovela kompaniju ’’Keller Williams’’ u Srbiju, taj rast ne bi bio tako primetan. On je dodao i da je Skupština PKS usvojila etički kodeks posrednika nekretninama, što je jedna od retkih oblasti poslovanja u Srbiji gde je sama privreda definisala etičke standarde po kojima radi. Ove godine ćemo izaći sa inovativnim pristupom, gde ćemo pored registra koji postoji kod resornog ministarstva imati i dodatnu identifikaciju pravih posrednika kroz ID kartice koje će izdavati PKS.“

„Kompanija ’Keller Williams’ pruža mogućnost agentima za prodaju nekretnina da kroz aplikaciju sami unapređuju svoje poslovanje. Otvaranje franšize ovako značajne kompanije predstavlja izuzetnu mogućnost za unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika. Franšiza predstavlja poslovno udruživanje po modelu ’’ključ u ruke’’  što u praksi znači da ona donosi svoj brend i kompletan know how. Putem ove aplikacije agentima je data mogućnost da predstave svoja poslovna dostignuća, iskustvo i veštine i stvore jedinstvenu mrežu agenata uz koju se paralelno razvija i mreža preduzetnika,’’ pojašnjava Branislava Simanić, direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije i poziva preduzetnike da se uključe u ovakav model poslovanja kao i da im je Privredna komora Srbije na raspolaganju za svaku podršku.

Viši savetnik Predsednika Vlade Republike Srbije, Ana Ilić, zahvalila se Privrednoj komori Srbije na podršci i dodala da je dolazak ovako velike kompanije u Srbiju dokaz da je ovo ekonomski stabilna i prosperitetna zemlja u koju investitori žele da dolaze, kao i da imamo ogroman potencijal ljudskih resursa za razvoj daljeg poslovanja.  

Regionalni Operating Principal za Srbiju „Keller Williams“ i jedan od osnivača kompanije Cvetković- Roškov, Miroslav Cvetković, izjavio je da je siguran dalji razvoj uspešnog poslovanja i najavio planove za otvaranje novih market centara u većim gradovima Srbije u bližoj budućnosti.

Teme