Banke

ZAMENA ZA ČEK I DINA karticom moguće plaćanje na rate bez kamate

DinaCard Foto: NBS

Narodna banka Srbije podseća građane da je nacionalnom Dina karticom omogućeno plaćanje na rate bez kamate, pri čemu korisnici debitne Dina kartice imaju na raspolaganju istu funkcionalnost kao i prilikom plaćanja čekovima, ali daleko praktičnije, jednostavnije i savremenije, što su prepoznali i banke i trgovci i zbog čega postoji veliki interes da takvu funkcionalnost pruže korisnicima. Dakle, plaćanje na rate Dina karticom ima sve prednosti plaćanja čekovima, ali je znatno brže i jednostavnije – nema čekanja na kasi i vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, kao ni ograničenja potrošnje po čeku, a broj rata korisnik sam određuje pri kupovini.


 
Plaćanje na rate bez kamate Dina karticom kod trgovaca koji, u skladu sa svojom poslovnom politikom, nude tu opciju, svojim korisnicima u ovom trenutku pružaju Banka Poštanska štedionica i Komercijalna banka, s tim da se broj trgovaca i banaka koji žele da omoguće ovu uslugu stalno povećava.
 
Korisnici debitnih Dina kartica Banke Poštanska štedionica mogu plaćati odloženo do šest rata bez naknada i kamate na preko 3.000 prodajnih mesta širom Srbije. Više informacija i spisak svih trgovaca koji nude opciju plaćanja na rate debitnom karticom DinaCard – PostCard Banke Poštanska štedionica nalaze se na: http://www.posted.co.rs/kupovina-na-rate/, a najveći trgovci koji su prepoznali prednosti ove usluge jesu sledeći: Aksa, Aman, Beoguma, DIS, Vitorog promet, Đak, Emmezeta, Gigatron, Gomex, Ikea, Matis, Merkator–Roda–Idea, N Sport, Numanović, Office Shoes, Tehnomanija, Tehnomedia centar, Tref sport, Triple Jump, Univers co i drugi.

Sličnu pogodnost imaju i korisnici usluga Komercijalne banke. Ova banka svojim korisnicima debitne kartice DinaCard klasik/Start nudi mogućnost beskamatnog plaćanja na više jednakih mesečnih rata. Više informacija o programu odloženog plaćanja debitnom Dina karticom Komercijalne banke, kao i spisak trgovaca kod kojih je moguće ostvariti ovu pogodnost, možete naći na: https://www.kombank.com/sr/stanovnistvo/platne-kartice/debitne/placanje-na-rate-bez-kamate-debitne-kartice.

Teme