Foto: Promo
Ceger Društveno odgovorno poslovanje

Kompanija dm DONIRA pametne klupe Gradskoj opštini Vračar

U cilju unapređenja kvaliteta života na Vračaru i ugodnijeg boravka na javnim površinama predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković i kompanija dm drogerie markt Srbija potpisali su Ugovor o donatorstvu „pametnih kupa“, u prisustvu medija, članova Veća, načelnika Uprave i šefa Kabineta Gradske opštine Vračar.

Predsednik Gradske opštine Vračar prof dr. Milan A. Nedeljković je izjavio da zahvaljujući donaciji dm drogerie markt  grad Beograd i opština Vračar će moći da prate svetske trendove i među prvima u Srbiji će dobiti četiri pametne klupe „City Gecko“.

Ovi moderni urbani mobilijari koriste solarnu energiju i poseduju  dva bežična punjača za telefone, dva USB punjača, Wi-Fi ruter i ambijentalnu LED rasvetu. Takođe, „pametne klupe“ prate brz život grada i pružaju mogućnost svima da uz predah na klupi dopune baterije na mobilnim uređajima i koriste besplatan internet. Klupa je antracit boje sa drvenim sedalom odozgo i u mnogome će olakšati svakodnevicu našim građanima jer su nam telefoni postali neophodni, a česti su izazovi sa baterijama koje znaju da nas izdaju kada nam je najpotrebnije. „Pametne klupe“ će biti smeštene na četiri lokacije: Cvetni trg, park na Slaviji poznatiji kao Mitićeva rupa, Čuburski park i plato iza Opštine Vračar u Viškoj ulici. Ove pametne klupe su značajne kako za građane Vračara tako i za turiste koji u velikom broju posećuju našu opštinu.

„Mi, u dm-u godinama se vodimo korporativnom filozofijom „Zajedno jedni za druge“. Ta vodilja oslikava se u našem odnosu prema zaposlenima, kupcima, poslovnim partnerima i čitavoj zajednici. Pored tog epiteta društvene odgovornosti koji se odnosi na podršku dm-a različitim ustanovama i kategorijama stanovništva, uz naše aktivnosti često stoji reč „eko“, jer smo u gotovo sve segmente poslovanja utkali različite kriterijume održivosti. Stoga, zahvaljujemo opštini Vračar koja je u nama prepoznala oslonac u ovom lepom poduhvatu koji je spoj i naših težnji da poboljšavamo kvalitet života naših sugrađana, kao i same životne sredine u kojoj poslujemo“, izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, menadžer marketinga u kompaniji dm drogerie markt Srbija.

Nove tehnologije su sastavni deo naših života, na nama je da pratimo njihov razvoj, da brinemo o našoj životnoj sredini, kako bi naša opština postala udobnije i poželjnije mesto za život i našim sugrađanima olakšala  obavljanje dnevnih obaveza, navodi se u saopštenju.

Teme