Ceger Društveno odgovorno poslovanje

LIDL na INTERNACIONALNOM nivou razvija PRVI STANDARD za UZGAJANJE VOĆA I POVRĆA sa ciljem očuvanja BIODIVERZITETA

Foto: Promo

Kao društveno odgovorna kompanija koja veliku pažnju posvećuje očuvanju ekosistema, Lidl je u saradnji sa međunarodno priznatim stručnjacima za održive prehrambene sisteme, započeo rad na razvoju modula za očuvanje biodiverziteta u okviru priznatog GLOBALG.A.P. integrisanog standarda. Dodatni modul koji promoviše biološku raznovrsnost u konvencijalnoj poljoprivredi bi do kraja 2021. godine trebalo da bude dostupan svim proizvođačima.

„Zaštita biodiverziteta i zdravi ekosistemi su vrlo važan segment našeg poslovanja, jer upravo je to ono što čini suštinsku osnovu za bogat asortiman, posebno voća i povrća. Ako ih zaštitimo, ne samo da stvaramo osnovu za visokokvalitetne proizvode, već istovremeno obezbeđujemo i visoke poljoprivredne prinose“, izjavio je direktor nabavke Lidla Srbija Daniel Petrovečki.

Osnovni standard za upravljanje poljoprivredom GLOBALG.A.P. obuhvata dobre poljoprivredne prakse za sve oblike proizvodnje. Uz dodatni modul „Biodiverzitet“, proizvođači voća i povrća će imati prilike da kao deo godišnje revizije provere sopstvene poljoprivredne prakse za očuvanje biodiverziteta, a rezultat svoje posvećenosti potom istaknu trgovcima hranom. Kako bi ostvarili i oživeli ovaj dalekosežni standard, na raspolaganju su im i odgovarajuće mere podrške poput obuke.

„Lidlova inicijativa za implementaciju biodiverziteta u proizvodnju voća i povrća veoma se uklapa sa GLOBALG.A.P. vizijom da promoviše sigurnu i odgovornu proizvodnju hrane širom sveta“, izjavio je Generalni direktor GLOBALG.A.P. Kristijan Meler.

Sa razvojem ovog modula za konvencionalno uzgajanje voća i povrća u sklopu GLOBALG.A.P., Lidl aktivno promoviše zaštitu biodiverziteta kao deo svoje strategije održivosti. Projekat je deo već postojećih mera usmerenih na ovaj cilj, što uključuje i ponudu organske hrane i Lidlov sopstveni brend organskih proizvoda BIO Organic. Lidl je i u Srbiji nedavno obogatio svoj asortiman sa više od 60 BIO Organic proizvoda koje potrošači mogu prepoznati po zelenim cenovnim oznakama i tako iskoristiti priliku da iste isprobaju, i na taj način učine dobro za sebe, a i za prirodu.

O Lidlu


Kompanija Lidl deo je nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih diskontnih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 310.000 zaposlenih. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” za 2021. godinu.

Teme