Inovacije

DIDS 2021 Digital privukao veliki broj gledalaca

Prva digitalna DIDS konferencija po nekim parametrima je nadmašila svoje oflajn prethodnike. Jedan od njih je broj posetilaca, ovoga puta digitalnih. U okruženju u kom su svi internet sadržaji na samo klik daleko, zadržati pažnju na onlajn konferenciji nimalo nije lak zadatak, ali ovogodišnji DIDS je uspeo u tome. Vimeo platforma, sa koje je vršen prenos uživo na dids.rs sajtu, zabeležila je preko 600 jedinstvenih gledalaca. Sedamnaest učesnika iz zemlje i sveta uspelo je da zaokupi pažnju gledalaca i ponudi raznolikost pristupa osnovnoj temi – internet kao sluga i kao gospodar. 

Kao što je najavio, RNIDS je publici DIDS-a ponudio drugačije iskustvo – onlajn konferenciju na nivou kvalitetnog muzičkog ili sportskog događaja. Vrhunska produkcija je verno prenela atmosferu iz studija i omogućila uključenja predavača iz inostranstva i međusobnu interakciju posetilaca, kao i interakciju sa predavačima putem četa. 

Na pitanje koje je RNIDS postavio u anketi nakon DIDS-a “Šta Vam je smetalo, a šta Vam se svidelo u organizaciji DIDS 2021 Digital?” brojni komentari bi se mogli sažeti u jedan “Najviše je smetao Covid-19 i to što nismo svi u sali, nedostajalo je lično prisustvo i atmosfera sa konferencije, sve ostalo je bilo odlično”. Svakako je želja svih, i organizatora i učesnika i gledalaca, da sledeće godine ekrane monitora i mobilnih telefona zamene rukovanja i susreti uživo, a RNIDS-ov tim će se potruditi da sve što je bilo dobro zadrži, a ono što je potrebno unapredi do sledećeg susreta.

Za sve koji nisu uspeli da isprate DIDS u originalnom terminu, snimci svih predavanja i panela su dostupni na Jutjub kanalu RNIDS-a.

Tagovi

Teme