Info

Privredna komora Srbije obezbedila 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona

Foto: PKS

Privredna komora Srbije u saradnji sa Vladom Srbije, organizovala je imunizaciju više hiljada naših privrednika i zaposlenih u kompanijama i nastaviće sa vakcinacijom. Kao novi korak u ovoj akciji PKS je obezbedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije nakon sastanka sa ministarkom zdravlja Crne Gore dr Jelenom Borovinić Bojić rekao je da će ovog vikenda u Beogradu biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Kosova koji žele da se zaštite od COVID-19.

“Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu poštast. PKS je do sada organizovala vakcinaciju velikog broja naših privrednika i radnika, a sada želimo da pomognemo i našim komšijama kako bi uspeli da očuvaju svoje ekonomije, jer samo tako čitav region može da ide napred”, rekao je Čadež koji je i predsednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana. 

 Čadež je rekao da je procedura imunizacije privrednika iz regiona krajnje jednostavna.

“Potrebno je samo da se kompanije iz regiona jave svojim privrednim komorama koje će u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije organizovati vakcinaciju u Beogradu”, rekao je Čadež.

Ministarka dr Jelena Borovinić Bojić zahvalila se Čadežu na organizaciji imunizacije privrede regiona. Ona je pozvala privrednike u Crnoj Gori, posebno ugostitelje zbog predstojeće turističke sezone, da se jave Privrednoj komori Crne Gore kako bi organizovali vakcinaciju.

Teme