Inovacije

Za prave gejmere – OLED modeli LG televizora sa izvanrednim kvalitetom slike

Foto: Promo

U poslednjih godinu dana smo sigurno provodili više vremena u zatvorenom prostoru nego ikada ranije, što je dovelo do adaptacije ili, u nekim slučajevima, radikalne transformacije industrije zabave. Pošto bioskopi i pozorišta više ne rade, streaming platforme su preuzele njihovu ulogu tako da ćemo većinu blockbustera u 2021. gledati na – televizorima.  

Za razliku od kinematografije, industrija video igara se sa pojavom prvih konzola neraskidivo vezala za televizore i ta praksa je održana već nekoliko decenija. Naravno da je danas moguće igrati konzole i na običnim monitorima, ali postoji jedna kvalitativna razlika koju monitori još uvek nisu dostigli, a to je – veličina. Svejedno je koji žanr igara je u pitanju, veličina ekrana nesumnjivo utiče na igračko iskustvo, jer je preglednost bolja, pa možete uočavate sitne detalje, što je presudno za strategije, pucačine, pa i avanturističke video igre. 

Kompanija LG već drži dominantnu poziciju na tržištu TV uređaja, delimično i zbog toga što neki od OLED modela imaju karakteristike koje bi svaki pravi gejmer poželeo. Modeli iz OLED serije su sigurno najbolji televizori za autentično igračko iskustvo, jer pored izvanrednih performansi, dovoljno su veliki da vam ni najmanji detalj ne promakne. 

Kvalitet slike na OLED televizorima je izvanredan, a kompatabilnost sa G-Sync pruža pun koloritni potencijal, uz dodatnu dubinu i realističnost zahvaljujući crnim nijansama i živopisnim bojama. Partnerstvo između kompanija LG i NVIDIA obezbeđuje igranje igara uz brži odziv i pruža mogućnost usklađivanja varijacija velikih brzina osvežavanja i brzina kadrova u igri, čak i pri visokoj rezoluciji. Na taj način se izbegava nepoželjno blokiranje i kočenje ekrana, a obezbeđuje se autentično iskustvo igre bez treperenja prikaza. Dodatno je vrhunski gejming užitak zagarantovan uz podršku AMD FreeSyncTM Premium tehnologije, jer smanjuje kašnjenje i seckanje slike. 

 OLED televizori omogućavaju beskrajni kontrast, zaštitu od plave refleksije i nezaboravna igračka iskustva nezavisno od grafičke zahtevnosti naslova. Pošto OLED tehnologija ima pojedinačne samosovetljujuće piksele,  promene prikaza su momentalne, pa nema neprijatnog seckanja slike i umaranja očiju. Noviji modeli poput LG CX OLED imaju munjevito brzo vreme odziva (manje od 1 milisekunde) čak i prilikom igranja na 4K i 8K rezolucijama, dok podrška za VRR, ALLM i eARC ispunjava najnovije HDMI 2.1 specifikacije.  To je posebno važno ako igrate pucačine poput CoD: Warfare ili Fortnite, jer ćete imati kompetetivnu prednost u odnosu na protivnike tako što možete da ih ranije primetite izdaleka, a i nišanjenje je olakšano jer je preglednost bolja. Ukoliko preferirate trkačke igre ili simulacije letenje gde su brzi refleksi neophodni, nećete izgubiti oštrinu slike, niti će doći do zamagljivanja perspektive čak i pri naglim manevrima. 

Ono što posebno izdvaja kompaniju LG od konkurencije je što vam uskoro neće trebati ni konzola da bi uživali o omiljenim video igrama. Naime, u saradnji sa Googlom, LG će biti prva kompanija koja će, preko svoje pametne platforme webOS, omogućiti korisnicima direktan pristup najnovijim naslovima korišćenjem Stadia servisa već u drugoj polovini 2021, tako će korisnici konačno imati sve na jednom mestu! 

Teme