Foto: PKS
Info

Privrednici iz više od 1.500 firmi iz regiona vakcinisani u Srbiji

Zaposleni u više od 1.500 kompanija iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i sa Kosova primilo je tokom vikenda vakcine protiv COVID 19 u Beogradu i Nišu.

Akciju imunizacije privrednika iz regiona organizovao je Komorski investicioni forum zemalja Zapadnog Balkana, a 10.000 vakcina obezbedila je Privredna komora Srbije zajedno sa Vladom Srbije. Punktovi za vakcinaciju privrednika organizovani su u Beogradu i Nišu. Nakon novih prijava zbog velikog interesovanja za vakcinaciju preko privrednih komora prijavilo se ukupno oko 8.500 zaposlenih iz regiona.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je zbog akcije vakcinacije privrednika regiona „ponosan što je građanin Srbije, ponosan što pripada našem regionu i što je Evropljanin u pravom smislu reči“.

„Dobio sam veliki broj poruka zahvalnosti kolega za ovu akciju i želim da se zahvalim svima iz regiona koji su pomogli da se ona uspešno sprovede. Privrednici su pokazali da zajedno mogu da pobede virus, kao što zajedno možemo od našeg regiona da učinimo najbolje mesto za posao i život“, rekao je Čadež.

Doc. dr Ljiljana Čvorović, Medicinski fakultet u Beogradu ZAŠTO JE BOLJI IZBOR VAKCINISATI SE

Najviše kompanija došlo je iz Bosne i Hercegovine i Makedonije, a kompanije iz Albanije došle su organizovanim čarter letovima. Preko svojih partnera u Srbiji vakcinisano je i oko 150 privrednika sa Kosova.

Iz BiH, između ostalih, došli su privrednici iz kompanija Asa Holding, DIV, Sarajevski kiseljak, Mlijekoprodukt, pivara iz Banjaluke i Sarajeva, Bimal, iz Severne Makedonije kompanije Alkaloid, Tikveš, Makedonski Telekom, Mlekara Bitola, Makedonija turist, Stopanska banka, Vitaminka Prilep. Iz Albanije su bili privrednici iz kompanija Balfin, Jumbo, Neptun, Tirana Bank, Abkons, AlbaWings, a iz Crne Gore i iz Hilton Podgorice, Zeta gradnje, Datum solušns  i drugih.

Teme