Info

UP VIŠNJICA Apel da se ugostiteljima omogući rad do 22 časa

Foto: Promo

Od početka pandemije, mi, zaposleni u ugostiteljstvu, smo među industrijskim granama koje su podnele najveći teret borbe protiv širenja zaraze COVID-19, iscrpljujući gotove sve naše ljudske, organizacione i finansijske resurse. Snažno se zalažemo da svojim primerom poštovanja mera i organizacije rada svedemo mogućnost za širenjem zaraze u ugostiteljskim objetima na minimum, kaže Igor Ratković, direktor privrednog društva Višnjica Restorani i član Upravnog odbora Poslodnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede – HORES.

Prema njegovim rečima, svesno su menjali modele poslovanja prilagođavajući se okolnostima. Ipak, trenutno potpuno zatvaranje ugostiteljskih objekata postalo je nepodnošljivo sa stanovišta održivosti vođenja posla, brige o zaposlenima i, ne manje važno, o mentalnom stanju društva.

Svesni smo da ovu situaciju možemo da prevaziđemo samo zajednički i to tako što ćemo, kako mi ugostitelji tako i gosti restorana, kafića i hotela poštovati preporuke Svetske zdravstvene organizacije i nadleznih institucija Republike Srbije u prevenciji širenja zaraze i istrajati na poštovanju nošenja maski, držanja distance i održavanja higijene i vakcinaciji.  Iz tog razloga snažno podržavamo Inicijativu koju je zamenik gradonačelnika  Goran Vesić, 26. marta izneo da se omogući rad ugostiteljima do 22 h,“ izjavio je Igor Ratković, direktor privrednog društva Višnjica Restorani  i član Upravnog odbora Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede – HORES.

Vremena su teška i jedino razumom i uz solidarnost možemo štetu po društvo i ugostitelje svesti na minimum, navodi se u saopštenju.

Teme