Foto: Promo
Društveno odgovorno poslovanje

APATINSKA PIVARA I OPŠTINA SOMBOR Javna podela 300 sadnica 9. aprila na Gradskom trgu u Somboru, akcija „POSADI SVOJ HLAD“

Zahvaljujući inicijativi koja je pokrenuta na društvenim mrežama i odazivom velikog broja meštana, Opština Sombor i kompanija Apatinska pivara su se pridružili nacionalnoj akciji „Posadi svoj hlad“ i ovom prilikom obaveštavamo vas da će biti organizovana javna podela 300 sadnica u podne 9. aprila na Gradskom trgu u Somboru. Sadnice su obezbeđene uz pomoć društveno odgovorne kompanije Apatinska pivara, koja na ovaj način želi da doprinese ozelenjavanju mesta gde živimo. U petak 9. aprila, širom Srbije biće podeljeno 30.000 sadnica. 

„Nakon podele 60.000 sadnica u jesenjoj i prolećnoj akciji naš plan je da u narednim godinama podelimo 300.000 sadnica građanima i na taj način stvorimo zdravija mesta za život svih nas. Mi ne sadimo drveće u šumama nego u gradovima zato što tamo i živimo“, kažu organizatori akcije NVO Zeleni razvojni centar.

Ovo nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već je i akcija koja ima zdravstvenu funkciju jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. U okviru posebne akcije, sadnice belog jasena biće podeljene, kao donacija Apatinske pivare, i u Apatinu krajem aprila 2021. godine. 

Apatinska pivara je već učestvovala u akciji Posadi svoj svoj hlad tokom 2020. godine kada su zaposleni kompanije posadili 125 sadnica širom Srbije.

Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i u skladu sa ciljevima svetske akcije „Trillion Trees” Svetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu, u kojoj je naša organizacija partner za održiva ekološka rešenja u Republici Srbiji. Ovaj projekat je takođe usaglašen sa evropskim Zelenim planom (European New Deal) u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Svaka sadnica sadrži uputstvo za sadnju i QR kod preko kojeg možete da je registrujete i pratite uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za Vaše ime i datum sadnje. Posadite svoj hlad i obezbedite čist vazduh vama i vašoj porodici! Broj sadnica je ograničen, a jedna osoba može najviše da dobije jednu sadnicu! 

Teme