Preduzetništvo

Prvi onlajn Sajam preduzetništva Vojvodine 22. i 23. aprila

Prvi onlajn Sajam preduzetništva Vojvodine, 22. i 23. aprila, biće realizovan na platformi Novosadskog sajma – ExpoOnline.rs.

Prepoznajući potrebe preduzetnika Vojvodine, događaj namenjen mikro, malim i srednjim preduzećima, kreirali su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Novosadski sajam. Cilj je da se u virtuelnom okruženju preduzetništvo Vojvodine učini snažnijim i otpornijim na brojne izazove, kao i da se privrednici povežu, međusobno upoznaju, razmene ideje, ugovore poslove i pronađu inspiraciju za nove poslovne poduhvate.

Predstaviće se firme iz različitih sektora privrede, koje nude proizvode i/ili usluge domaćem i međunarodnom tržištu. Pored kompanija, učestvuju i resorni sekretarijat, institucije i organizacije koje pružaju podršku biznisu – od finansiranja do inovativnih rešenja.

Sajam je namenjen ne samo privrednicima iz Vojvodine i Srbije, već svima koji žele da pronađu potencijalne investitore i korisnike, distributere, kao i one koji inovacijama, iskustvima i znanjima mogu da im olakšaju razvoj biznisa.

Svim učesnicima će, tokom dva sajamska dana, 22. i 23. aprila, biti pružena mogućnost za uspostavljanje direktnih kontakata i zakazivanje B2B susreta sa poslovnom publikom, kao i za učestvovanje u online konferencijama. U toku je kreiranje detaljnog programa aktivnosti. Planirane su teme iz oblasti: regionalnog povezivanja privrede, preduzetništva u turizmu, ženskog preduzetništva, povezivanja privrednika u klastere i inkubatore, unapređenja oblasti zanatstva u Vojvodini, kao i potencijalnih izvora finansiranja malih i srednjih preduzeća u Vojvodini.

Priliku za nastup privrednika na prvom onlajn Sajmu preduzetništva Vojvodine, omogućio je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Namera Sekretarijata, kao i Novosadskog sajma je da Sajam preduzetništva Vojvodine bude održan i u jesenjem terminu, u halama i Kongresnom centru “Master”, ukoliko situacija zbog globalne pandemije to dozvoli.

Teme