Ceger

Lidl Srbija dobio SGS sertifikat za stvaranje bezbednih uslova za potrošače i zaposlene

Vodeća svetska organizacija za kontrolisanje, verifikaciju, ispitivanje i sertifikaciju, priznata kao globalni reper za kvalitet SGS (Societe Generale de Surveillance) na osnovu rezultata kontrole na daljinu nagradila je kompaniju Lidl Srbija prestižnim sertifikatom za poštovanje standarda u obezbeđivanju bezbednih uslova za potrošaće i zaposlene. Validacija ovog nezavisnog tela potvrdila je da kompanija sve aktivnosti sprovodi u skladu sa nacionalnim preporukama i propisima, te da se u Lidl prodavnicama može obaviti brza i bezbedna kupovina, uz poštovanje najviših higijenskih mera.

Kao društveno odgovorna kompanija kojoj je zdravlje potrošača i zaposlenih apsolutni prioritet, Lidl Srbija je od prvog dana pandemije bez izuzetka pratio propisane mere Vlade Republike Srbije, ali i sprovodio dodatne mere u odnosu na propisane.

 Tako je u Lidl prodavnicama, u skladu sa smernicama koje se tiču fizičke distance, broj potrošača ograničen. Kako bi navedena mera bila ispoštovana, Covid redari u svakoj Lidl prodavnici na samom ulazu vrše automatizovano prebrojavanje potrošača unutar prodavnice pomoću odgovarajuće aplikacije koja radi kao brojač.

Sve vreme boravka u Lidl prodavnicama obavezno je nošenje zaštitnih maski za lice, a potrošači se prilikom kupovine kreću u dezinfikovanom okruženju i na raspolaganju im je dozer sa dezinfekcionim sredstvom. Sigurnu kupovinu omogućavaju i brze kase koje su i u periodu pre pandemije postale prepoznatljiv znak Lidla.

Veoma smo ponosni na ovo priznanje koje dolazi kao potvrda velike posvećenosti da za potrošače, ali i za naše kolege osiguramo bezbedno okruženje. Naravno, i u narednom periodu nastavićemo sa nastojanjima da Lidl prodavnice ostanu sigurno mesto za sve koji u njima kupuju i rade.“ izjavila je Jasmina Šrndić, rukovodilac Korporativnih komunikacija Lidl Srbija.

Teme